Anunțul important făcut de Premierul Marcel Ciolacu! Ce se întâmplă cu impozitarea pensiilor de până la 3.000 de lei

Chiar în cursul zilei de astăzi, 27 august, Premierul Marcel Ciolacu a declarat faptul că neimpozitarea pensiilor de până la 3.000 de lei este o măsură corectă, care urmează să fie aprobată prin ordonanță de urgență.

Pensiile de până la 3.000 de lei nu vor fi impozitate
Pensiile de până la 3.000 de lei nu vor fi impozitate

Astăzi, 27 august, Prim-ministrul Marcel Ciolacu a vorbit despre măsura neimpozitării pensiilor care nu ajung la pragul de 3.000 de lei. Premierul României a catalogat această măsură drept una corectă.

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a mai precizat și faptul că această decizie urmează să fie aprobată printr-o ordonanță de urgență. Premierul a explicat că deja s-a întâlnit cu ministrul Finanțelor și că încă se sfătuiește cu Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, atunci când vine vorba despre astfel de subiecte.

Măsura va fi aprobată prin ordonanță de urgență

„Da, pentru că a fost trecut acel prag de aproximativ 800.000 de persoane. Şi am vorbit şi cu doamna ministru (n.red ministrul Muncii), am avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor. Nu vă ascund că mă sfătuiesc, în continuare, în acest domeniu cu doamna primar Lia Olguţa Vasilescu (n.red fostul ministru al Muncii), fiindcă avem cu toţii de învăţat, nu le ştim pe toate.

Ori dădeam o derogare pentru cei 800.000, dar creşterea nu era nu uniformă, puteai să spui că au crescut pensiile cu 300 - 400 de lei, vorbesc nominal, nu procentual, dar au fost creşteri şi mai mari. Şi atunci mi se pare corectă această abordare - creşterea pragului până la 3.000 de lei la impozitare”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu, potrivit adevarul.ro.

Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor

În privința recalculării pensiilor din țara noastră, Marcel Ciolacu a declarat, cu alăt ocazie, că vor fi analizate imperfecțiunile noii legi.

„Nicio pensie nu scade. Haideți să vedem exact unde sunt imperfecțiunile legii, asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, se lucrează la ea și pe urmă trebuie să modificăm. Dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun ban”, a spus Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
livada de smochini buzau jpg
hipopotam jpg
1 corbii de piatra jpg jpeg
carte pixabay jpg
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net