Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor? Anunțul important făcut de Marcel Ciolacu

Pensionarii din întreaga țară continuă să își primească deciziile de recalculare a pensiilor, însă acest document atât de așteptat de către români vine și cu unele probleme. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în cursul zilei de luni, faptul că urmează să analizate imperfecținuile legii și vor exista modificări la recalcularea pensiilor.

Marcel Ciolacu a vorbit despre problema pensiilor
Marcel Ciolacu a vorbit despre problema pensiilor

Premierul Marcel Ciolacu a insistat asupra faptului că nicio pensie din țara noastră nu va scădea din această toamnă. De asemenea, se dorește identificarea imperfecțiunilor legii, iar o scrisoare urmează să fie trimisă de către Ministerul Muncii către fiecare categorie socio-profesională.

„Nicio pensie nu scade. Haideți să vedem exact unde sunt imperfecțiunile legii, asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, se lucrează la ea și pe urmă trebuie să modificăm. Dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun ban”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu, potrivit Antena 3 CNN.

Ce se va întâmpla cu pensiile din această toamnă

În același timp, în județul Alba, Casa Județeană de Pensii a decis oprirea de la distribuire a peste 5.000 de decizii de recalculare. Cornelia Miclea, directoarea acestei instituții, a explicat faptul că această decizie a fost luată în urma unei solicitări din partea Casei Naționale de Pensii Publice.

„Solicitarea care s-a făcut, de reţinere de la distribuire a deciziilor, a venit ca urmare a solicitării din partea Casei Naţionale de Pensii Publice de verificare a unor fişiere care cuprindeau elemente care stăteau la baza stabilirii unor drepturi începând cu 1 septembrie 2024 care în urma unor verificări am constatat că există anumite suspiciuni rezonabile de a fi eronate.

Din dorinţa de a nu ajunge la beneficiarii noştri decizii greşite, care ulterior să genereze debite, am considerat important, la nivel de instituţie, ca aceste decizii să fie reţinute de la plată”, a precizat Cornelia Miclea.

Unele decizii vor ajunge la beneficiari

Directoarea instituției a mai menționat faptul că unele dintre deciziile oprite de la distribuire deja au fost verificate și sunt corecte, așa că vor fi trimise către beneficiarii lor.

„Am avut pe listă undeva la cinci mii şi ceva de decizii care am dorit să le reanalizăm. Nu înseamnă că toate sunt greşite”, a menționat Cornelia Miclea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
femeie haine dulap shutter jpg
victor rebengiuc faleze de nisip jpg
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net