Obiceiul la care trebuie să renunți dacă ai trecut de 50 de ani. Te poți bucura de o viață mai lungă și mai sănătoasă

Cu toții ne dorim o viață cât mai lungă, în care să ne bucurăm de compania celor dragi, cât și de toate experiențele care ne fac plăcere. Iar odată ce trecem de pragul de 50 de ani, este foarte important să avem grijă să eliminăm un anumit obicei din viața noastră, pentru a putea să ne bucurăm de o longevitate cât mai ridicată.

Consumul excesiv de zahăr și alcool ne poate afecta sănătatea
Consumul excesiv de zahăr și alcool ne poate afecta sănătatea

Deja știm cu toții că dieta este crucială pentru starea noastră de sănătate, iar indiferent de cât de mult timp petrecem în sala de sport, ori cât de des mergem la medic, dacă nu avem grijă la ce punem în farfurie, eforturile noastre vor fi în zadar. Iar chiar dacă acest lucru este important indiferent de vârsta noastră, el devine compelt crucial atunci când trecem de pragul de 50 de ani.

Astfel, dacă dorim să avem parte de o viață cât mai îndelungată, trebuie să fim atenți la ce mâncăm și trebuie să avem și un stil de viață cât mai activ. Expert în longevitate, doctorul Gowri Reddy Rocco ne spune că odată ce trecem de pragul de 50 de ani, este foarte important să evităm consumul excesiv de alcool, sau zahăr.

Obiceiul la care trebuie să renunțăm după vârsta de 50 de ani

Doctorul Gowri Reddy Rocco ne spune că dacă consumăm zahăr și alcool în cantități prea mari, inflamația din corpul nostru va fi mai ridicată, iar starea noastră de sănătate va avea de suferit.

„Consumul excesiv de zahăr și alcool se numără printre cele mai rele obiceiuri pentru longevitate, pentru că va provoaca niveluri ridicate de inflamație, ce descompun organismul și au un impact negativ asupra sănătății noastre generale”, explică expertul.

Consumul excesiv de alcool și zahăr ne poate provoca probleme

Un alt sfat oferit de expert este să renunțăm la alimentele ultraprocesate. Acestea conțin cantități semnificative de zahăr adăugat, care, în timp, poate cauza o rezistență la insulină ce poate duce la diabet de tip 2.

Astfel, dacă am trecut de pragul de 50 de ani, este foarte important să renunțăm la aceste alimente, pe cât de mult posibil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tochitura moldoveneasca jpeg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
Horoscop dragoste iubire FOTO Shutterstock jpg
16 09 Click ro jpeg
calarasi placinta cu dovleac foto bucataras.ro
moon 1859616 1280 jpg
ciorba pasare adobestock jpg
zodii muncitoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net