Obiceiul la care trebuie să renunți dacă ai trecut de 50 de ani. Te poți bucura de o viață mai lungă și mai sănătoasă
Cu toții ne dorim o viață cât mai lungă, în care să ne bucurăm de compania celor dragi, cât și de toate experiențele care ne fac plăcere. Iar odată ce trecem de pragul de 50 de ani, este foarte important să avem grijă să eliminăm un anumit obicei din viața noastră, pentru a putea să ne bucurăm de o longevitate cât mai ridicată.
Deja știm cu toții că dieta este crucială pentru starea noastră de sănătate, iar indiferent de cât de mult timp petrecem în sala de sport, ori cât de des mergem la medic, dacă nu avem grijă la ce punem în farfurie, eforturile noastre vor fi în zadar. Iar chiar dacă acest lucru este important indiferent de vârsta noastră, el devine compelt crucial atunci când trecem de pragul de 50 de ani.
Astfel, dacă dorim să avem parte de o viață cât mai îndelungată, trebuie să fim atenți la ce mâncăm și trebuie să avem și un stil de viață cât mai activ. Expert în longevitate, doctorul Gowri Reddy Rocco ne spune că odată ce trecem de pragul de 50 de ani, este foarte important să evităm consumul excesiv de alcool, sau zahăr.
Obiceiul la care trebuie să renunțăm după vârsta de 50 de ani
Doctorul Gowri Reddy Rocco ne spune că dacă consumăm zahăr și alcool în cantități prea mari, inflamația din corpul nostru va fi mai ridicată, iar starea noastră de sănătate va avea de suferit.
„Consumul excesiv de zahăr și alcool se numără printre cele mai rele obiceiuri pentru longevitate, pentru că va provoaca niveluri ridicate de inflamație, ce descompun organismul și au un impact negativ asupra sănătății noastre generale”, explică expertul.
Consumul excesiv de alcool și zahăr ne poate provoca probleme
Un alt sfat oferit de expert este să renunțăm la alimentele ultraprocesate. Acestea conțin cantități semnificative de zahăr adăugat, care, în timp, poate cauza o rezistență la insulină ce poate duce la diabet de tip 2.
Astfel, dacă am trecut de pragul de 50 de ani, este foarte important să renunțăm la aceste alimente, pe cât de mult posibil.