Ce se întâmplă cu indemnizația însoțitorilor pentru pensionarii cu gradul I de invaliditate? Anunțul important făcut de autorități

Toamna vine cu schimbări importante pentru o anumită categorie de români! Însoțitorii pensionarilor cu grad I de invaliditate trebuie să știe că valoarea indemnizației pe care o primesc se va mări de la 1 septembrie! Aceasta urmează să crească cu 224 de lei din această toamnă!

Creșterea va intra în vigoare odată cu 1 septembrie
Creșterea va intra în vigoare odată cu 1 septembrie

Toamna vine cu schimbări importante pentru însoțitorii pensionarilor cu grad I de invaliditate. Valoarea indemnizației pe care o primesc urmează să crească cu 224 de lei, astfel urcând de la 1.626 de lei, până la 1.850 de lei.

„Crește valoarea indemnizației de însoțitor pentru pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate Indemnizația de însoțitor primită de pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate va crește de la 1 septembrie 2024 cu suma de 224 de lei, de la 1.626 de lei, la 1.850 de lei. Această sumă este încasată cumulativ cu pensia de invaliditate”, a transmis Ministerul Muncii și Solidarității Sociale într-o postare pe Facebook.

Schimbare importantă de la 1 septembrie

Autoritățile urmează să aplice această majorare odată cu data de 1 septembrie, iar însoțitorii pensionarilor care au grad I de invaliditate urmează să observe că valoarea indemnizației va crește cu 224 de lei.

„Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii aduce o îmbunătățire și prevede un calcul al indemnizației de 50% din valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată. Drept urmare, indemnizația de însoțitor crește cu 224 de lei de la 1 septembrie 2024”, mai scrie în postarea făcută de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Există mii de pensionari încadrați cu gradul I de invaliditate

În luna august a acestui an, în țara noastră au existat nu mai puțin de 45.000 de pensionari încadrați cu gradul I de invaliditate. În acest moment, indemnizația de însoțitor este calculată la 80% din punctul de pensie.

„Prin HG nr. 598/2024, Executivul a stabilit că începând cu 1 iulie 2024 salariul minim brut pe țară garantat în plată este de 3.700 de lei”, au mai menționat autoritățile, în postarea făcută pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
femeie haine dulap shutter jpg
victor rebengiuc faleze de nisip jpg
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net