Ce se întâmplă în corpul nostru dacă bem bere zilnic? Avertismentul terifiant venit din partea medicilor

Atunci când vine vorba despre băuturi alcoolice, berea este, fără doar și poate, alegerea favorită a celor mai mulți dintre noi. Cu toate acestea, trebuie să nu uităm faptul că excesul trebuie evitat întotdeauna, iar dacă bem bere zilnic, ne putem confrunta cu anumite probleme serioase de sănătate.

Consumul zilnic de bere poate provoca probleme de sănătate
Consumul zilnic de bere poate provoca probleme de sănătate

Deși ne aflăm la final de august, temperaturile rămân la fel de fierbinți precum în mijlocul verii. Iar în astfel de condiții, mulți români apelează la o sticlă de bere, pentru a se răcori la final de zi. Cu toate acestea, deși putem avea impresia că nu este o băutură prea puternică, consumul zilnic de bere poate avea efecte serioase asupra organismului nostru.

Iar unele dintre aceste efecte pot fi chiar și de natură psihologică! De exemplu, consumul constant de bere ne poate face să ne simțim deprimați! „Alcoolul este considerat un deprimant, așa că, deși poate fi plăcut și relaxant la sfârșitul zilei, odată ce dispare, poate agrava anxietatea”, explică dieteticianul Alex D'Elia, potrivit adevarul.ro.

Efectele negative ale consumului zilnic de bere

Mai mult decât atât, berea consumată în fiecare zi va ajunge să ne afecteze și calitatea somnului! Nu doar berea, ci alcoolul în general, poate afecta abilitatea corpului nostru de a produce melatonină, așa că vom adormi mult mai greu.

În plus, există riscul ca berea să ne provoace și probleme de digesite! Această băutură poate irita intestinul anumitor persoane. Din acest motiv, ne putem confrunta cu arsuri la stomac, sau chiar și cu gastrită, pe termen mai lung.

Berea nu trebuie consumată în fiecare zi

Deja nu este un secret pentru niciunul dintre noi că alcoolul nu este bun pentru organismul nostru, însă puțini oameni știu, cu adevărat, cât de nociv poate fi acesta.

Pe termen lung, un alt efect pe care berea consumată zilnic îl poate avea ar fi diversele probleme de ficat. Din acest motiv, chiar dacă nu renunțăm complet la alcool, este indicat să bem cu moderație și nu în fiecare zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
film wroclaw 1997 jpg
carte pixabay jpg
nicolae ceausescu facebook png
inundatii polonia jpg
Parlamentul Ungariei Budapesta shutterstock 286590863 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net