Comoara din România pe care foarte puțini oameni o cunosc. Un sat din țara noastră este faimos printre turiștii cehi

Țara noastră este plină de locuri superbe, dar, din păcate, nu toate se și bucură de popularitatea pe care o merită. Iar un astfel de loc incredibil, dar puțin cunoscut, se află în zona Banatului și este unic în România, datorită populației de cehi care trăiesc aici.

Ravensca a fost fondat pentru coloniști cehi / foto: Ștefan Both
Ravensca a fost fondat pentru coloniști cehi / foto: Ștefan Both

România este un adevărat cufăr de comori atunci când vine vorba despre potențialul turistic, însă, din păcate, nu toate destinațiile din țara noastră se bucură de popularitatea pe care o merită. Dar în ciuda faptului că acest loc unic nu este foarte bine cunoscut de către români, el reușește să atragă o mulțime de turiști de dincolo de hotare!

Este vorba despre satul Ravensca, din comuna Șopotu Nou, ce se găsește în județul Caraș Severin. Acest loc atât de puțin cunoscut în țara noastră este popular în Cehia, iar locuitorii îi numesc pe cehii care locuiesc în acest sat „pemi”, probabil după regiunea lor nativă, Boemia.

Satul din România unde locuiesc cehi

Există numai aproximativ 100 de case în Ravensca, iar limba cehă este foarte comună în acest sat. Această veche colonie a apărut pe hartă în anul 1826, iar inițial au fost construite 64 de case grănicerești, destinate coloniștilor cehi.

Astăzi, chiar dacă nu mulți români cunosc această comoară ascunsă din România, ea este foarte populară printre turiștii cehi, care vin aici în număr mare, în fiecare an!

Mii de turiști cehi vin în Ravensca în fiecare vară

În fiecare vară, mii de turiști din Cehia vizitează acest loc superb, iar odată ce ajung aici merg și către alte destinații din apropiere, cum ar fi Clisura și Cazanele. Turiștii doresc să viziteze casele superbe ale acestui sat, iar cei care ajung aici vor putea vedea nenumărate mașini cu numere de Cehia.

Din păcate, existența acestei comori este în pericol. Numai 49 de locuitori au mai rămas în Ravensca, iar școala satului este acum aproape pustie. Au mai rămas doar 2 elevi în acest sat superb, care, din păcate, nici măcar nu mai au învățătoare. După 1990, mulți dintre locuitori au ales să se mute în Cehia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
film wroclaw 1997 jpg
carte pixabay jpg
nicolae ceausescu facebook png
inundatii polonia jpg
Parlamentul Ungariei Budapesta shutterstock 286590863 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net