Cu ce trebuie stropiți trandafirii toamnă de toamnă. Vor fi la fel de frumoși ca la grădina botanică

Deja ne mai despart numai câteva zile de începutul de toamnă, iar cei dintre noi care avem norocul de a avea propria curte probabil că ne întrebăm de ce vor avea nevoie trandafirii noștri în acest anotimp. Ei bine, dacă știm cu ce să îi stropim, aceștia vor fi la fel de frumoși precum cei din grădina botanică!

Unii nutrienți vor fi cruciali pentru trandafiri în luna septembrie / foto: Pixabay
Unii nutrienți vor fi cruciali pentru trandafiri în luna septembrie / foto: Pixabay

Cei mai mulți dintre românii care au propria curte fie au deja trandafiri, fie doresc să îi planteze în viitorul apropiat. Însă, nu trebuie să uităm că aceste flori, pentru a fi la fel de superbe precum ni le imaginăm, au nevoie și de multă muncă și atenție! Mai ales în această perioadă din an!

Este foarte important să știm cum să ne îngrijim trandafirii de-a lungul toamnei, pentru ca aceștia să treacă cu bine peste temperaturile scăzute care se vor face simțite în iarnă. Iar primul lucru pe care trebuie să îl cunoaștem este ce fel de nutrienți vor fi necesari trandafirilor noștri!

Cum trebuie să îngrijim trandafirii toamna

În primul rând, este important să nu uităm faptul că trandafirii noștri vor avea nevoie de azot, fosfor, cât și de potasiu. Azotul, în special, va ajuta trandafirii să crească sănătoși și puternici, iar rezultatul va fi faptul că aceștia vor înflori mai des!

Desigur, trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu azotul pe care îl punem la trandafiri! Prea mult din acest nutrient va forța trandafirii să dezvolte frunziș excesiv, lucru ce înseamnă mai puține flori.

Trucurile care pot asigura sănătatea trandafirilor noștri

Fosforul nu trebuie nici el să lipsească trandafirilor noștri, deoarece îi va ajuta să dezvolte rădăcini puternice. În plus, datorită acestui nutrient, ar trebui să putem observa faptul că plantele noastre vor înflori mult mai des și mai frumos.

Iar, nu în ultimul rând, dacă trandafirilor le lipsește potasiu este posibil ca marginile frunzelor lor să se îngălbenească, iar tulpinile să fie mai slăbite. Desigur, nu doar acești nutrienți sunt necesari pentru trandafiri, în septembrie! Ei vor mai avea nevoie și de calciu, magneziu, sulf, sau chiar și bor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
portulaca detaliu capsula imatura cu seminte jpg
drumul ursilor jpg
fructe pexels jpg
bataie romani spania jpg
image png
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net