Motivul incredibil pentru care pisicile nu suportă ușile închise. Puțini români știu acest lucru despre felinele lor

Cei dintre noi care avem acasă măcar și o singură pisică cu siguranță că am observat un anumit comportament aparent bizar al acesteia. Este vorba despre faptul că felina noastră nu va suporta niciodată ușile închise! Însă, poate că nu mulți dintre noi știu și de ce au pisicile acest comportament.

Pisicile nu suportă niciodată ușile închise / foto: Shutterstock
Pisicile nu suportă niciodată ușile închise / foto: Shutterstock

Un număr uriaș de români au acasă animale de companie, iar alegerile favorite de-a lungul țării sunt pisicile și câinii. Iar cei dintre noi care avem în case feline, mai mult ca sigur că am observat deja cât de supărate sunt acestea când închidem o ușă prin casă. Și mai bizar este faptul că, atunci când o deschidem pentru ele, pisicile noastre își pierd imediat interesul!

Poate că mulți dintre noi vom fi surprinși să aflăm că pisicile noastre dau dovadă de un fenomen numit „FOMO”, acesta fiind un acronim în limba engleză de la „fear of missing out”. Mai precis, pisicilor le este teamă să nu cumva să rateze ceva! Iar atunci când văd o ușă închisă, curiozitatea lor preia controlul.

Curiozitatea pisicilor preia controlul

Pisicile, indiferent cât de inofensive și frumoase sunt, rămân prădători, așa că vor dori să țină sub control tot ce se petrece de-a lungul teritoriului lor, adică în casa stăpânului. Iar pentru pisici, o ușă închisă reprezintă un fenomen pe care vor dori să îl depășească cât mai rapid.

Motivul pentru care pisicile sunt atât de atrase de ușile închise este faptul că acestea intră în conflict cu cele trie „C-uri” din comportamentul pisicilor. Adică, felina nu suportă să nu aibă de ales (Choice, primul „C” din listă), nu suportă să nu aibă Control asupra unei situații și nu suportă nici schimbarea (în limba engleză, Change).

Motivele pentru care pisicile nu suportă ușile închise

În plus, deoarece pisicile preferă să interacționeze cu sătpânii lor, în detrimentul altor stimuli cum ar fi jucăriile, o ușă închisă reprezintă un impediment pentru pisici. Din acest motiv, ele vor dori să scape de problemă cât mai repede.

Așa că dacă ne-am întrebat vreodată de ce doresc pisicile să deschidem imediat o ușă închisă, tocmai am aflat că răspunsul este mult mai complex decât am crezut!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
portulaca detaliu capsula imatura cu seminte jpg
drumul ursilor jpg
fructe pexels jpg
bataie romani spania jpg
image png
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net