Alertă meteo! Iarna lovește cu ultimele puteri: ANM a emis noi coduri galbene de vreme rea

Ultima actualizare:

Iarna nu vrea deloc să-și iasă din drepturi, deși ne apropiem cu pași repezi de prima zi din primăvară. Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au actualizat, sâmbătă, mai multe coduri galbene de vreme rea, care sunt valabile până luni. Ninsorile și viscolul vor pune stăpânire pe aproape toată țara.

Se răceşte vremea în toată ţară, anunţă ANM / foto: Shutterstock
Se răceşte vremea în toată ţară, anunţă ANM / foto: Shutterstock

Noile avertizări meteo sunt valabile mai ales în zonele cu altitudini de peste 1.700 m de sâmbătă de la ora 23.00 până duminică la ora 18.00, interval în care e anunţat cod galben de ninsori și viscol. În acest interval, conform ANM, în regiunile Crișana, Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și în jurul Carpaților va ploua până când se vor aduna cantități de apă de până la 40-60 l/mp. De asemenea, la altitudini mai mari de 1.700 m va ninge din nou şi vor fi condiţii de viscol, căci vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90-100 km/h.

La munte vor fi ninsori abundente şi viscol

Mai mult, în același interval menționat mai sus, va fi în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent valabil pentru județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț, unde vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de până la 12 cm.

De duminică de la ora 18.00, până luni la ora 15.00, va ninge în Banat, Crișana, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei, care se va afla sub atenționare de tip cod galben de ninsori. Aici „va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm”, anunță ANM.

De luni se răceşte şi în Capitală

Ar putea ninge din nou şi în Bucureşti / foto: Adevărul
Ar putea ninge din nou şi în Bucureşti / foto: Adevărul

Spre deosebire de restul ţării, în Bucureşti se păstrează vremea plăcută în acest weekend. Duminică maxima va ajunge la 20 de grade Celsius, chiar dacă cerul va fi înnorat. Abia de luni încolo se răceşte considerabil şi sunt posibile averse de ploi, iar marţi chiar ninsori slabe. Săptămâna viitoare starea vremii în Capitală va fi răcoroasă, cu temperaturi situate între 0 şi 8 grade Celsius.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net