Alertă meteo în România: vremea se schimbă radical! Regiunile afectate de ploi torențiale și vânt puternic

Ultima actualizare:

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi și vânt puternic, începând de duminică, ora 12.00. Ploile, însoțite de descărcări electrice, se vor extinde dinspre sud în cea mai mare parte a țării, începând de duminică de la prânz, au anunțat meteorologii.

A fost emisă o informare meteorologică de ploi și vânt puternic Foto: Pixabay.com
A fost emisă o informare meteorologică de ploi și vânt puternic Foto: Pixabay.com

Va ploua în majoritatea zonelor țării

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare meteo pentru intervalul duminică, ora 12.00 - luni, ora 10.00, pentru ploi și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, ploile, mai ales sub formă de aversă, însoțite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a țării. În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpații Meridionali și Orientali, local se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp, spun meteorologii.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45...50 kilometri la oră, în sudul, centrul și estul teritoriului, precum și pe crestele montane.

Conform ANM, în cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse - în general moderate cantitativ - în majoritatea zonelor țării.

Vremea în Transilvania 

O să plouă și în Transilvania, iar la altitudini mari o să fie lapoviță și ninsoare. Vântul are intensificări, dar vremea se încălzește atât pe timpul zilei, cât și la noapte: temperaturile urca până la 20 de grade în vestul provinciei, iar minimele ating 5 grade în depresiuni.

În București vor fi 17 grade 

În Capitală, temperaturile vor scădea, duminică, în prima zi a Paștelui, față de cele din ziua precedentă și vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii aprilie. Astfel, temperatura maximă va fi de 16-17 grade.

Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp și posibil în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35...45 km/h. Minima termică va fi de 8-9 grade, conform prognozei speciale pentru București emise de meteorologi pentru intervalul duminică, ora 12.00 - luni, ora 10.00.

Vremea la munte

La munte ploile cuprind majoritatea masivelor. Se strâng cantități mari de apă, vor fi și descărcări electrice, și condiții de grindină. Pe creste ninge sau cade lapoviță, însă la altitudini mai mici vă fi ușor mai cald decât în mod obișnuit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net