Atenționare Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, în primele zile de Paște

Ultima actualizare:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, imediat după seara de Paște, o atenționare meteo Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină și două avertizări nowcasting de Cod portocaliu pentru mai multe județe ale țării. Iată care sunt regiunile vizate!

Atenționare Cod galben de ploi torențiale și vijelii, în primele zile de Paște Foto: Arhivă
Atenționare Cod galben de ploi torențiale și vijelii, în primele zile de Paște Foto: Arhivă

11 judeţe s-au aflat sub cod galben de instabilitate atmosferică şi vijelii chiar în prima zi de Paște, iar nici cea de-a doua zi a Sărbătorii Pascale nu a scăpat, se pare, de capriciile vremii. Prima avertizare meteo emisă de ANM a fost una de tip Cod portocaliu, valabilă în ziua de 24 aprilie, până seara la ora 21:30.

A doua avertizare meteo de tip cod Portocaliu a fost valabilă tot pentru prima zi de Paște și a vizat județele Caraş-Severin: Bocșa, Berzovia, Lupac, Măureni, Dognecea, Doclin, Forotic, Ramna, Ticvaniu Mare.

Atenționare Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, în primele zile de Paște

Atenționarea meteo Cod galben este valabilă încă din 24 aprilie, ora 16:00, extinzându-se până luni, 25 aprilie, ora 3:00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată luni, mai ales în regiunile din jumătatea nordică a teritoriului. 

Seara și la începutul nopții, în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în vestul și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (viteze în general de 55...75 km/h), vijelii, descărcări electrice, local averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat va fi grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp.”, a anunțat ANM. 

Judeţele vizate sunt Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin. „Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul Transilvaniei şi în Oltenia.”, a mai precizat ANM, citat de Adevărul.

În seara de Paște, vremea nu le-a dat bătăi de cap credincioșilor din București care au fost la slujba de Înviere, fără să existe precipitații pe seară. La munte și pe litoral însă, vremea a fost puțin mai neprietenoasă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net