Alertă! Pericol uriaș pentru vizitatorii Târgului de Crăciun de la Hala Laminor, cel mai mare din țară

O nouă tragedie Colectiv îi paște pe oamenii care merg să viziteze Târgul de Crăciun Wonderland din Hala Laminor, care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. 

În Parcul Drumul Taberei, sute de bucureşteni s-au înghesuit încă din prima zi
În Parcul Drumul Taberei, sute de bucureşteni s-au înghesuit încă din prima zi

În Parcul Drumul Taberei, sute de bucureşteni s-au înghesuit încă din prima zi

Hala Laminor nu are autorizație de securitate la incendiu și nici instalații de alarmare sau stingere a focului funcționale. Firma de construcții Algorithm Construcții S3 care o administrează a fost deja amendată cu suma de 60.000 de lei.

Sute de mii de români au vizitat Târgul Wonderland

În primul weekend de deschidere, târgul din Hala Laminor a fost vizitat de un număr de peste 200 de mii de români. 

Neregulile au fost descoperite de către pompieri, în timpul unui control care a fost efectuat pe data de 29 noiembrie. 

În procesul verbal scris de pompieri apare notat faptul că nu există o autorizație de securitate la incendiu, așa cum prevede legea. De asemenea, nici instalațiile de stingere a focului și cele de evacuare a fumului nu erau montate complet. 

Reclamele apărute în ultimul timp anunțau marea deschidere care a avut loc pe data de 30 noiembrie. Ele anunțau, pe lângă tarabe și chioșcuri, faptul că în incinta halei care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu în care a fost amenajat Wonderland mai există și o scenă pentru concerte și spectacole. 

Prima zi a deschiderii târgului din Hala Laminor
Prima zi a deschiderii târgului din Hala Laminor

Aglomerație de nedescris la Wonderland 

În primul weekend când a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun de la Hala Laminor, sute de mii de români au mers să ia parte la un astfel de eveniment.

Potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare dedicate evenimentului, putem observa cât de înghesuiți stau oamenii și la ce risc se expun. 

Care a fost răspunsul pompierilor 

ISU București a oferit un răspuns pentru Europa Liberă, explicând neregulile pe care le-au descoperit în urma controlului din 29 noiembrie. 

„Evenimentele sunt organizate de către societăți comerciale diferite, care încheie contracte cu Primăria Sectorului 3, întrucât evenimentele temporare în spații închise nu se pot autoriza ca evenimente în sine, ci trebuie autorizată întreaga construcție, organizatorul evenimentului este sancționat pentru funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu”, a explicat ISU București-Ilfov amenda dată societății Algorithm Construcții S3, pentru sursa amintită mai sus.

image
image
image
image
image
image
trandafiri albi foto magnolia jpg
casa thesun1 jpg
casa colaj tiktok jpg
Dieta Atlantica jpg
vapor istock jpg
castelul predjama pixabay jpg
Rimetea FOTO Shutterstock jpg
Lavanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net