Capitala a intrat în febra Crăciunului! Au fost aprinse luminițele de Crăciun

Ultima actualizare:

Capitala a intrat în febra Crăciunului. Pe 30 noiembrie, iluminatul de Sărbători a fost aprins pe marile bulevarde şi pe străzile din sectoarele 3, 4 şi 6. Municipalitatea şi edilii sectoarelor 3 şi 6 au deschis câte un târg de Crăciun, fiecare anunţând că al lui este cel mai frumos. Click! vă prezintă atracţiile din fiecare, iar bucureştenii decid.

Seara s-a încheiat  cu un foc de artificii
Seara s-a încheiat cu un foc de artificii

Primăria sectorului 6 a fost cea mai grăbită! A iluminat festiv străzile şi a deschis târgul de Crăciun încă de miercuri, 29 noiembrie. Timp de 28 de zile, până pe 27 decembrie, bucureştenii care vor veni aici vor avea parte de numeroase suprize. Un carusel veneţian pictat manual, a cărui construcţie a durat 9 luni, o roată panoramică de 38 de metri înălţime şi 144 de locuri, cel mai mare patinoar din Bucureşti, căsuţa lui Moş Crăciun, atelierul spiriduşilor, un trenuleţ tematic pentru cei mici, acestea sunt câteva dintre atracţiile târgului de Crăciun „West Side Christmas Market” deschis miercuri cu focuri de artificii, festivitate urmată de un concert Fuego.Programul târgului: de luni până vineri între orele 12.30 şi 22.30 şi de sâmbătă până duminică între orele 11.00 – 22.30, intrarea este gratuită. 

În Parcul Drumul Taberei, sute de bucureşteni s-au înghesuit încă din prima zi
În Parcul Drumul Taberei, sute de bucureşteni s-au înghesuit încă din prima zi

Ieri, la ora 16.00, şi în Piaţa Constituţiei s-a deschis cea de-a 16-a ediţie a Târgului de Crăciun Bucureşti, organizat de Primăria Capitalei. De aici, la ora 18.00, copiii au aprins iluminatul de Sărbători, adică ghirlandele multicolore amplasate pe marile bulevarde ale oraşului. După aprinderea luminilor a urmat concertul Deliei. Ce atracţii are târgul? În primul rând cele 130 de căsuţe ale meşteşugarilor, o roată panoramică, carusel şi trenuleţ, dar şi mascote şi animatori pe picioroange. O altă atracţie este „Casa lui Moş Crăciun” unde copiii pot lăsa răvaşe pentru „Moşul”, ajutaţi de spiriduşi. Programul târgului este zilnic între orele 10.00 şi 22.00 iar intrarea este gratuită

În sectorul 4 s-a aprins iluminatul public
În sectorul 4 s-a aprins iluminatul public

Sectorul 3 a inaugurat tot ieri un alt fel de târg de Crăciun - „Laminor Winter Wonderland”, într-un spaţiu expoziţional şi anume la Hala Laminor de pe Bulevardul Basarabia. Manifestarea este deschisă până în data de 2 ianuarie 2024. Iluminatul de Sărbători a fost aprins la ora 18.30.  În curtea halei a fost amenajată o zonă cu mâncare tradiţională şi un patinoar uriaş unde intrarea este liberă. Programul târgului, cu excepţia zilei de deschidere, este de luni până joi, de la ora 11.00 la ora 22.00, iar de vineri până duminică, de la ora 10.00 la ora 23.00.

Târgul de la Laminorului
Târgul de la Laminorului

În sectorul 4 nu s-a organizat târg de Crăciun, dar primăria a dat startul sărbătorilor de iarnă prin aprinderea ieri, la ora 17.30 a iluminatului public. Aşadar, să vină Moşul că noi suntem pregătiţi!

Şi Palatul Parlamentului  a fost luminat
Şi Palatul Parlamentului a fost luminat

Cei mai emblematici brazi din lume

Bradul de la Rockefeller. Fără doar şi poate, cel mai cunoscut şi mai frumos brad din lume este, an de an, cel din Centrul Rockefeller, New York. Emblematicul brad de Crăciun a fost aprins miercuri, pentru a 91-a oară. Kelly Clarkson a fost gazda evenimentului şi a susţinut şi un concert. Copacul de aproximativ 25 de metri înălţime a fost împodobit cu 50.000 de luminiţe. În vârf, acesta a fost ornat cu o stea Swarovski 3D, cu 30 de milioane de cristale. Primarul New York-ului, Eric Adams, a ajutat la aprinderea bradului de Crăciun din Rockefeller, în timp ce Corul Tinerilor din New York a cântat melodia „Joy to the World”.

New York
New York

Bradul din faţa Capitoliului SUA. Numit şi „Copacul Oamenilor”, bradul înalt de 20 de metri a fost aprins marţi, în timpul unei ceremonii speciale. Acesta va fi apoi luminat din amurg până la ora 23.00, în fiecare seară până la 1 ianuarie 2024. A fost împodobit cu peste 5.000 de lumini şi peste 5.000 de ornamente realizate manual de sute de copii şi voluntari. Vizitarea bradului este gratuită şi deschisă publicului. Primul brad de Crăciun al Capitoliului a fost amplasat în 1964. 

Washington
Washington

Bradul premierului Londrei. Copacul a fost amplasat pe strada Downing, numărul 10, din Londra – reşedinţa oficială a lui Richi Sunak, actualul prim-ministru al Marii Britanii. Acesta a fost ornat cu globuleţe colorate şi va fi aprins în direct la BBC, la începutul lui decembrie. Tradiţia datează din 1982, pe când Margaret Thatcher era în funcţie. Membrii Asociaţiei Britanice a Cultivatorilor de Pomi de Crăciun participă la o competiţie anuală, iar copacul câştigător, care trebuie să aibă o înălţime de 5,6 metri, este expus în faţa reşedinţei premierului. 

Londra
Londra

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net