Alexia Tudose, cântăreața cu brațele replantate, cu ochii în lacrimi

Ultima actualizare:

După ce o echipă extraordinară de medici i-a replantat braţele smulse în accident, Alexia Tudose, fata de 15 ani care a suferit un grav accident și era să-și piardă brațele, este acum acasă, alături de familie, şi aşteaptă cu optimism să revină la normalitate. 

Alexia, alături de cei doi salvatori ai ei:  fratele și doctorița Sidonia Susanu
Alexia, alături de cei doi salvatori ai ei: fratele și doctorița Sidonia Susanu

Alexia a renăscut! 

O ţară întreagă o ştie pe Alexia, fata din Botoșani rănită deosebit de grav într-un accident rutier, în timp ce se afla în autocar. Pe 16 decembrie, mergea împreună cu ansamblul artistic din care făcea parte spre Slobozia, unde urmau să susțină un spectacol.

Şoferul a ratat o curbă în localitatea Paşcani, autocarul s-a răsturnat, iar 27 de pasageri au fost răniţi. Alexia, cel mai grav. Ambele braţe i-au fost amputate în accident, iar medicii au făcut eforturi supraomeneşti pentru a i le salva.

Acum, Alexia e alături de familie. E bine, fericită şi cu mari speranţe şi planuri pentru viitor. Şapte operaţii i-au făcut medicii din Iaşi pentru a-i salva braţele, iar prima a durat 20 de ore. Alexia a fost extrenată înainte de Anul Nou şi a petrecut trecerea dintre ani alături de familie.

După tragedie, tatăl ei, care lucrează de ani de zile în străinătate, a venit acasă după o lungă perioadă în care a lipsit. Familia s-a reunit, iar Alexia, care încă nu îşi poate mişca braţele, a fost fericită.

Unul dintre medicii care a participat la salvarea braţelor Alexiei a vizitat-o acasă. Gestul doctoriţei a adus bucurie şi multă linişte sufletească în casa familei Tudose. Mama fetei a postat pe Facebook un mesaj de mulţumire şi fotografii de la întâlnire.

Pe 31 decembrie a fost  externată din spital
Pe 31 decembrie a fost externată din spital

 Într-un an şi jumătate îşi va putea folosi mâinile

„Dacă cineva ne-ar întreba ce ne-am dori în această zi de Duminică, i-am arăta pozele acestea şi i-am spune că deja avem TOT ce ne face fericiţi!!! Mulţumim dna Sidonia Susanu pentru vizită! Ne-aţi umplut casa cu linişte sufletească!”, a scris mama Alexiei. Doctoriţa Sidonia Susanu a coordonat operaţiile care au salvat-o pe Alexia.

Fata de 15 ani e conştientă că a trecut printr-o mare încercare. Fratele ei i-a fost primul mare ajutor când, după ce a dus-o în braţe la ambulanţă, i-a recuperat de pe jos unul dintre braţe şi l-a dat medicilor. Doar aşa a fost posibilă minunea dinainte de Crăciun!

Accidentul a avut loc  în noaptea de 16  spre 17 decembrie. foto ISU Iasi
Accidentul a avut loc în noaptea de 16 spre 17 decembrie. foto ISU Iasi

Externată pe 31 decembrie, Alexia a plecat spre casă optimistă. Un copil foarte puternic care nu s-a lăsat descurajat de încercarea la care a supus-o viaţa.

„Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum şi sunt sigură că şi în continuare o să fie totul bine şi o să-mi revin cât mai repede şi cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi şi abia aştept să-mi văd prietenii. Am emoţii şi ştiu că acasă o să fie cel mai bine.”, spunea Alexia la externare.

Fata urmează câte două şedinţe de kinetoterapie pe săptămână pentru a-şi putea mişca braţele aşa cum are nevoie. Medicii spun că într-un an şi jumătate îşi va putea folosi ambele mâini, dar pentru acest lucru e nevoie de muncă, încredere şi multă voiţă, iar Alexia a arătat că nu duce lipsă de nimic din toate acestea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net