Am intrat în valul 5 cu spitalele închise! Se întâmplă la Constanța!

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde acum patru luni a izbucnit un incendiu în secția de terapie intensivă, este în continuare, închis. Asta, chiar dacă ne aflăm în valul 5 al pandemiei, chiar dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire a explodat, iar numărul pacienților care au nevoie de internare este și el în creștere. 

image

Apel disperat al medicilor către autorități

Medicii dar și constănțenii fac apeluri disperate pentru redeschiderea măcar parțială a unității medicale, însă autoritățile ridică din umeri și nu dau nici un semn că ar avea vreo intenție în acest sens. Mai mult, nimeni nu poate spune în acest moment, cu exactitate, cand va fi reluată activitatea instituției sanitare. Primăria a anunțat că prin februarie s-ar putea, dar nimic nu e sigur. 

Între timp, aproape 7000 de constănțeni au semnat o petiție online prin care cer redeschiderea spitalului, acum, în fața pericolului valului 5 al pandemiei. La fel și medicii, care au făcut numeroase apeluri pentru redeschiderea, măcar parțială, a spitalului,mai ales că nu toate secțiile au fost afectate de flăcări.

Deschiderea spitalului, amânată la nesfârșit 

Iniţial, Primăria Constanţa, proprietarul spitalului, a anunţat că în luna decembrie 2021 unitatea va fi deschisă parţial, scrie Antena3. Însă, a finalul anului trecut aici încă se efectuau lucrări de reparaţii și de refacere a instalaţiilor. Între timp, s-a semnat finanțarea unui proiect de reabilitare energetică a spitalului pe fonduri europene. Cumva, primarul a invocat derularea acestui proiect astfel încât să nu mai investească alți bani.

Până acum au fost întocmite patru variante de proiectare pentru lucrările de reparații. S-a constatat că secția ATI este cea mai șubredă, se caută soluții pentru consolidare, motiv pentru care a fost izolată.

Clădirea, construită înaintea celui de al doilea război mondial va fi redeschisă, cel mai probabil, în luna februarie, au transmis reprezentanții primăriei. Imediat după finalizarea proiectului, se vor obține avizele DSP și ISU, apoi, va fi emisă autorizația de construire.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat într-o conferinţă de presă că va merge la Constanţa, marți, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reparaţii la acest spital afectat de incendiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net