Ce s-a decis în privința Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Ce se întâmplă cu salariații
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanța nu își va redeschide porțile în această lună așa cum sperau salariații și autoritățile. Unitatea sanitară va rămâne închisă până în decembrie când se va face o reevaluare a situației. Salariații afectați vor fi redistribuiți unde va fi nevoie în oraș sau chiar în județ
Prefectura Constanța a decis luni seara că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI), unde a izbucnit incendiul la începutul lunii octombrie 2021 va rămâne închis până în luna decembrie. Atunci se va lua în discuție redischiderea sa, dar doar parțială.
Ce spune Prefectura Constanța
”În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, reprezentanţii Primăriei Constanţa estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial. De asemenea, aceştia au transmis că a fost depus proiectul tehnic la ISU ‘Dobrogea’ Constanţa, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum şi la refacerea circuitelor şi a instalaţiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranţă absolută în exploatare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Constanța și preluat de bzi.ro
Câți salariați vor fi detașați din Spitalul Clinc de Boli Infecțioase Constanța
În aceeași ședință s-a stabilit și ce se va întâmpla cu angajații afectați de oprirea spitalului. Decizia de a distribui în alte părți salariații s-a luat prin consultarea reprezentanților federațiilor sindicale iar managerul interimar al spitalului a anunțat detaliile. Astfel 40 de angajați vor fi detașați în alte spitale timp de trei luni. În același timp, alți 95 vor fi detașați doar pentru o perioadă de 30 de zile cu posibilitate de prelungire.
Cum s-a petrecut incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța
În data de 1 octombrie 2021, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Autoritățile au intervenit de urgență, declanșând planul alb de intervenție. În spital în momentul incendiului se aflau 113 pacienți dintre care 10 internați la Terapie Internsivă. Focul a izbucnit în această secție și a dus la moartea a șapte pacienți Incendiul violent a fost înregistrat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă Covid-19, cercetările de până acum indicând drept cauză un scurtcircuit produs la o priză, în urma suprasolicitării.
Citiți și
UPDATE 7 morți în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Arde secția ATI
Dosar penal în cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța