Am scăpat! Nu mai cresc impozitele pe maşini

image
Guvernul a renunțat la proiectul Codului Fiscal prin care urma să plătim biruri majorate pe case, autoturisme și terenuri

Ne-a trecut glonţul pe lângă ureche! Asta putem spune acum, după ce Guvernul a anunţat că nu ne mai goleşte buzunarele. De la anul, urma să plătim impozite majorate de până la opt ori pe clădiri, maşini şi terenuri. Singurii care vor fi taxaţi în plus sunt proprietarii imobilelor în care nu se locuieşte.

Vestea că impozitul pe bunuri va creşte, începând de anul viitor, a căzut ca un trăsnet peste noi. Cu toţii ar fi trebuit să plătim mai mult, chiar şi de opt ori, dacă deţinem terenuri, locuinţe, maşini, motociclete, bărci sau scutere de apă, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, postat pe site-ul Ministerului de Finanţe, pe 30 iunie.

Scandalul iscat în presă i-a descurajat, însă, pe guvernanţi, care au făcut pasul înapoi. Documentul a fost retras, sâmbătă, din dezbatere publică, iar la şedinţa Executivului de ieri s-a stabilit ca românii să nu mai fie împovăraţi cu biruri care i-ar fi dus la sapă de lemn. Nu au scăpat, însă, persoanele fizice care deţin clădiri care cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă. Ele vor plăti un impozit majorat cuprins între 0,25 şi 1,5% din valoarea calculată de către un evaluator autorizat sau de 2% din valoarea impozabilă a clădirii, dacă nu există un raport de evaluare. În prezent, cu toţii achită doar 0,1%.  Guvernul încearcă să facă rost astfel de 5,5 miliarde de lei pentru a acoperi gaura la buget în urma reducerii CAS.

image
foto: shutterstock

Taxele urmau să se dubleze  

Impozitul pe maşini ar fi urmat să crească de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi în cazul celor cu motoare de până la 1.600 cmc şi de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru autoturismele cu o capacitate între 1.601 cmc şi 2.000 cmc. În cazul unei maşini de 1.599 cmc, impozitul ar fi crescut de la 64 de lei în prezent, la 160 de lei. Pentru o maşină de 2.000 cmc, impozitul anual ar fi crescut de la 180 de lei, la 300 de lei.

mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
david si victoria beckham
Amal și George Clooney (8) jpg
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
cub anamaria prodan animat gif
cutit jpeg
Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg