Anchetă la Timișoara după o evadare tragică. Un cetățean din Sri Lanka sechestrat a încercat să coboare pe cearșafuri

Polițiștii din Timișoara anchetează moartea unui cetățean din Sri Lanka. Bărbatul și-a pierdut viața încercând să scape dintr-un apartament în care era sechestrat. A vrut să coboare pe cearșafuri de la etajul 5, dar a căzut în gol și s-a prăbușit pe caldarâm.

image

Tragedia a avut loc într-un cartier mărginaș din Timișoara. Doi cetățeni din Sri Lanka sosiți în România în urmă cu câteva săptămâni au încercat s-ă scape dintr-un apartament un de un cetățean pakistanez îi încuiase împotriva voinței lor. Bărbații și-au făcut o frânghie din cearșafuri. Unul a reușit să ajungă la parter, celălalt s-a prăbușit pe caldarâm, după ce materialul textil a cedat și s-a rupt.

Firul tragediei

Cei doi transfugi srilankezi au intrat în România în urmă cu câteva săptămâni. Amândoi aveau permis de munca și sosiseră în România printr-o firmă din Brașov.

Acolo au intrat în vizorul traficanților de migranti care le-au promis că îi vor trece peste graniță, în Ungaria.

Vineri, au ajuns la Timișoara și au fost preluați de doi cetățeni de naționalitate pakistaneză. Au fost cazati într-un apartament, la etajul 5, al unui bloc de la marginea orașului, relatează Opinia Timișoarei.

Aici, urmau să aștepte până la îmbarcarea într-un autotren care să îi scoată din țară. Inițial, s-au înțeles pe o anumită sumă de bani, dar traficanții s-au razgandit ulterior și au cerut mai mult. Pentru că cetățenii din Sri Lanka au refuzat să dea bani în plus față de înțelegerea inițială, au fost închiți în apartament și amenințați că nu li se va da drumul să plece până nu vor achita diferența de bani.

Profitând că au rămas singuri în locuință încuiată, transfugii au improvizat o frânghie din cearșafuri și au încercat să coboare cu ajutorul acesteia. Unul dintre ei a reușit să ajungă la parter, dar, în timp ce partenerul lui cobora, coarda facuta din material textil s-a rupt și barbatul a căzut în gol. Speriat, celălalt srilankez a cerut ajutor la 112.

Pakistanezii au fost reținuți

La fața locului au ajuns rapid echipaje medicale și polițiștii. Aceștia din urma au început imediat cercetările și i-au găsit rapid pe cei care îi sechestraseră pe migranți. Asfel, polițiștii au aflat că pakistanezii intraseră ilegal în România și nu aveau niciun fel de documente de ședere.

Au fost reținuți pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate în mod ilegal urmată de moartea victimei și vor fi prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventiva.

Cazul a intrat și în atenția ofițerilor de la Combaterea Crimei Organizate care încearcă să îi găsească acum și pe ceilalți membri ai grupului de traficanți de migranți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net