Andrei Caramitru a făcut valuri pe Internet după ce a comentat veniturile manichiuristelor. „De o mie de ori mai bine decât ..."

Analistul economic Andrei Caramitru a pornit o dezbatere aprinsă pe rețelele de socializare după ce a comentat venitul unei manichiuriste. Acesta o lăuda pe tânăra care, potrivit unui anunț, a câștigat 3.000 de lei, într-o singură zi, scrie adevărul.ro

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Andrei Caramitru: "De o mie de ori mai bine decât telectual inutil"

Andrei Caramitru a subliniat, în postarea sa, contrastul dintre tânăra manichiuristă și un tânăr cu studii superioare, care se plângea de salariul mic pe care îl primea ca „secretar literar. „Ce ador buluța isterizată. Văd o postare pe Instagram, o fată de 20 de ani (“nail stylist” adică pune unghii) explică că face peste 3.000 de lei pe zi. Ce haos e în comentarii nu vă puteți imagina. Huo! Minciuni! Nu se poate!

Se prăbușește universul! (Link în comentarii, e delicios cum se isterizează buluța). În paralel, pe Facebook, un telectual tânăr e intervievat pe stradă și spune ca vai ce puțin câștigă el ca e dezastru că trebuie fugit din țară.

Uraaaa bravo - urla buluța în comentarii - huooo la “hoți”. Doar ca buluța nu a captat o informație din interviu - ăla zice ca e “secretar literar” într-un teatru. Adică bugetar, dar fără un job care EXISTA, care are vreun sens. Ce face un “secretar literar”? Fix absolut nimic. Și telectualul inutil zbiară ca de ce nu are salar mare mare din taxele voastre să stea să nu facă absolut NIMIC. Pentru ca el “merită” a făcut universitatea la litere înțelegeți voi?”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

„Aia cu unghiile în schimb - respectul meu. Are clientelă, alea decid să o plătească deci e super ok independentă economic și are o profesie reală, oferă un skill/ o competență precisă în piața liberă. De o mie de ori mai bine decât telectual inutil. Sorry but not sorry . Ghinion”, a concluzionat analistul economic.

Ce au comentat internauții 

Postarea lui Caramitru a atras peste 1.200 de aprecieri și un val de comentarii din partea internauților, care au reacționat atât cu admiratie, cât și cu critici. „Și eu care am vrut învățământ superior. Ce prost am fost”, a scris altcineva.

De asemenea, comentariile internauților au ridicat problema evaziunii fiscale, întrebându-se câți bani din veniturile tinerelor manichiuriste sunt declarați la stat. Unii utilizatori au exprimat îngrijorări legate de tendința tinerilor de a renunța la facultate în favoarea unor meserii mai puțin reglementate, care le pot oferi câștiguri considerabile, dar fără acoperire fiscală.

Și eu fac facultate”, i-a răspuns tânăra. „3120 lei venituri din care scazi consumabilele plus timpul tău, deci sa zicem că jumătate, iar dacă ai plăti și taxe la stat ai mai rămâne cu vreo 35% din cât faci, dar la un scurt research n-am găsit vreo formă juridică pe numele încă. Deci probabil nu fiscalizezi nimic. Puțin cam ipocrită să te postezi aici doar pentru engagement. Dar na, probabil mămica şi tăticu lucrează ca bugetari de aia ai atâta tupeu”, comentează altcineva.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
siri adobestock jpg
1  lucrari aglomeratie autostrada soarelui jpeg
muraturi depositphotos1 jpeg
zodii meteoriti png
image png
cipru shutterstock jpg
armata vlad tepes captura video jpg
pomi fructiferi sfaturi pomii fructiferi crestere pomi fructiferi plantare sfaturi trucuri scaled jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net