Anunț important pentru toți șoferii. Când trebuie să-și pună cauciucurile de iarnă

Dacă nu vă schimbați la timp cauciucurile de vară cu cele de iarnă, trebuie să știți că riscați sancțiuni mari și amenzi uriașe. Penalitățile pot ajunge până la 2.900 de lei și 20 de puncte amendă, plus reținerea certificatului de înmatriculare și interzicerea dreptului de a mai circula pe drumurile publice. Iată când anume trebuie să vă schimbați anvelopele la autoturism! 

Ce recomandări au specialiștii cu privire la schimbarea anvelopelor Foto: Shutterstock
Ce recomandări au specialiștii cu privire la schimbarea anvelopelor Foto: Shutterstock

Până când trebuie să vă schimbați anvelopele 

În fiecare an, la această dată, șoferii se întreabă când trebuie să își schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă. Obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă depinde strict de vreme.

Legea nu prevede o zi anume până la care sunteți obligați să vă schimbați cauciucurile de vară la mașină. Nici înainte, nici după sezonul rece. Spune, însă că nu aveți voie să circulați cu anvelope de vară pe zăpadă, gheață sau polei.

Ce sancțiuni prevede legea

Șoferii care circulă pe zăpadă cu anvelope de vară riscă amenzi uriașe. Oamenii legii nu te pot sancțiunea dacă asfaltul este uscat. Dacă vei fi surprins că circuli cu mașina neechipată adecvat de iarnă, în condițiile expuse anterior, riști o penalizare între 9-20 de puncte de amendă și una financiară ce poate fi cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. Pe lângă amendă, agentul de la Rutieră îți va putea reține și certificatul de înmatriculare auto.

Precizările RAR în cazul anvelopelor "all season"

Potrivit Registrului Auto Român, toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia națională rutieră.

Specialiștii recomandă șoferilor să își schimbe deja cauciucurile

Specialiștii le recomandă șoferilor, odată ce temperaturile scad noaptea sub 7-8 grade Celsius și chiar se apropie de 0 grade Celsius, să își pună cauciucurile de iarnă. Unele persoane merg mai devreme pentru a evita aglomerația de la vulcanizări sau zilele cu polei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net