Ți-ai dotat mașina cu anvelope de iarnă? Județul în care se va depune polei, în această seară

Ultima actualizare:

Temperaturile oscilante din ultima perioadă vor determina apariția unui feonomen periculos, mai ales pentru conducătorii auto, în seara zilei de marți, 6 decembrie. Este vorba despre polei, iar șoferii ar face bine să nu se aventureze pe traseu, dacă nu și-au schimbat anvelopele cu cele de iarnă.

Pentru a evita problemele poleiului de pe carosabil, șoferii au nevoie de anvelope de iarnă
Pentru a evita problemele poleiului de pe carosabil, șoferii au nevoie de anvelope de iarnă

Astfel, Administrația Națională de Meteorologie - ANM a emis o avertizare meteo de precipitații mixte, fiind așteptate depuneri de polei, în județul Botoșani, marți seara, 6 decembrie. Fenomenul se poate repeta, din cauza temperaturilor mai blânde, din timpul zilei, și a scăderilor bruște apărute, după lăsarea întunericului. De asemenea, în lipsa vântului, această tranziție de la cald la frig poate favoriza ceața densă.

ANM a transmis, de asemenea, și prognoza valorilor termice și a precipitațiilor, pe regiuni, pentru zilele următoare. Astfel, ne este mai ușor să determinăm unde ar putea să apară situații riscante.

Banat

Până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de creștere semnificativă de la medii ale maximelor de 8 grade, spre medii de 12...13 grade și ale minimelor, de la 4 grade, până la 6...7 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5...6 grade, iar a celor nocturne în jurul a 0 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

Poleiul poate să pună în dificultate sau în pericol traficul rutier
Poleiul poate să pună în dificultate sau în pericol traficul rutier

Crișana

În prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 8...9 grade, spre 12...13 grade, iar cea a minimelor, de la 2...3 grade, până la 6...7 grade.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4 grade, iar a celor nocturne la -2...-1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

Maramureș

Până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 6 grade, spre medii de 10...11 grade și ale minimelor, de la 0 grade, până la 5...6 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile specifice perioadei.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre 4 grade, iar a celor nocturne de -2...-1 grad, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după data de 15 decembrie.

Moldova

În prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 1...2 grade, spre 10...11 grade, iar cea a minimelor, de la -2...-1 grad, până la 4...5 grade.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 13 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5 grade, iar a celor nocturne la -2...-1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

Dobrogea

În prima jumătatea a intervalului, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 6...7 grade, spre 14 grade, iar cea a minimelor, de la 3 grade, până la 8...9 grade.

La începutul celei de-a doua săptămâni, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, iar a celor nocturne la 3...4 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere mai ales în a doua jumătate a intervalului.

Muntenia

Până în data de 11 decembrie, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 4...5 grade, spre 12...13 grade, iar cea a minimelor, de la 1...2 grade, până la 5...6 grade.

În a doua jumătate a intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7...8 grade, iar a celor nocturne la 0...1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

Oltenia

Valorile termice vor crește în prima săptămână din interval și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media regională a maximelor va urca de la 5...6 grade, spre 11 grade, iar cea a minimelor, de la 2...3 grade, până la 5...6 grade.

În a doua jumătate a intervalului, vremea se va răci și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7...8 grade, iar a celor nocturne la -1...0 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 10-12 decembrie și după data de 14 decembrie.

La munte

Până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 0...1 grad, spre medii de 5...6 grade și ale minimelor, de la -3 grade, până la 1...2 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile specifice perioadei. În a doua săptămână, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre -2...0 grade, iar a celor nocturne de -6...-5 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în a doua jumătate din interval.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net