Ninsori și ploi torențiale în România. Ce regiuni sunt afectate

Ultima actualizare:

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), două coduri galbene de vreme rea sunt în vigoare până luni seară. Mai multe regiuni sunt afectate. Deși temperaturile vor fi mai ridicate în sud-estul țării, fenomene de iarnă sunt anunțate în aproape toată țara, conform Adevărul.

Ninsori și ploi torențiale în România
Ninsori și ploi torențiale în România

Un cod galben a fost emis pentru 21 noiembrie. Acesta este valabil între orele 05.00 – 18.00 și vizează ninsori moderate cantitativ.

„Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.

În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei", a anunțat ANM.

Vreme rea în Oltenia și Dobrogea

Un alt cod galben, pentru perioada 21 noiembrie, ora 05.00 – 21 noiembrie, ora 18.00, privește intensificări ale vântului în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55-60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră.

Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45-55 km/h, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

În dimineața zilei de 20 noiembrie mai fusese anunțat un cod gaben care a rămas în vigoare până pe 21 noiembrie, ora 10.00, perioadă în care au fost semnalte cantități mari de precipitații în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m.

Cum va fi vremea în București?

În Capitală, temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Cantitățile de apă acumulate vor fi în medie de 20-30 l/mp.

Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 40-45 km/h). Temperatura maximă va fi cuprinsă între  11 și 13 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5 și 7 grade Celsius, transmite ANM.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net