Anunțul-momentului în România! Mamele pot ieși la pensie mai devreme: „Pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare”

Ultima actualizare:

Noile vești le vizează pe milioanele de mămici din România, căci liberalii au anunțat o nouă inițiativă prin care se urmărește pensionarea mai devreme a femeilor, în funcție de numărul de copii pe care îi au. 

image

A fost propusă o lege care urmărește pensionarea mamelor mai devreme cu o durată de până la 3 ani și 6 luni, în funcție de numărul copiilor. Această inițiativă a liberalilor vine după ce Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a cerut reducerea de șase luni a vârstei de pensionare pentru femeile care au copii. 

Nicolae Ciucă, despre noul proiect de lege 

Nicolae Ciucă a anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, faptul că femeile din România care au crescut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani se pot bucura de o reducere a vârstei de pensionare, în funcție de numărul de copii pe care îi au. 

„Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut și crescut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani și 6 luni”, a anunțat Nicolae Ciucă pe Facebook.

Pentru a putea fi aplicată această inițiativă, este important ca legea pensiilor să fie actualizată și aplicată după noile reglementări. 

În ceea ce privește femeile care au născut până la vârsta de 16 ani vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu câte un an pentru fiecare copil, iar în cazul a doi copii, vârsta de pensionare se reduce cu doi ani. 

„Persoanele fizice şi juridice au, conform legii, obligaţia de a participa la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale exercitându-se corelativ cu îndeplinirea obligaţiilor. Asigurații care au realizat cel puțin stagiul minim de cotizare în sistemul public de pensii beneficiază de tratament nediscriminatoriu, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege”, informează proiectul de lege. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net