Avertisment din partea Casei de Pensii: „Este ultima zi! În caz contrar, pensia va fi reținută de la plată”

Casa Națională de Pensii Publice vine cu un avertisment care poate afecta milioane de români de toate vârstele. Click îți spune ce trebuie să faci ca să nu pierzi banii.

Pensia de urmaș poate să nu fie plătită / foto: arhiva
Pensia de urmaș poate să nu fie plătită / foto: arhiva

Așadar, potrivit CNPP, astăzi, 25 octombrie, este ultima zi în care elevii beneficiari ai unei pensii de urmaș pot prezenta caselor teritoriale de pensii adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior.

„În atenția elevilor și studenților beneficiari ai unei pensii de urmaș!

Studenții beneficiari ai unei pensii de urmaş, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:

să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii - până la data de 25 septembrie 2023 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor

În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2023, pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.

să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 - adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii;

!!! În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată”, scriu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, potrivit a3. 

Anunțul, valabil și pentru elevii care au pensie de urmaș

Anunțul este valabil și pentru elevii beneficiari ai unei pensii de urmaș. Ei au împlinit vârsta de 16 ani, au avut obligația de a prezenta, până la data de 25 septembrie 2023, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

Potrivit prevederilor Legii nr.9/2023, a fost eliminată obligativitatea prezentării/depunerii de către beneficiari a copiilor documentelor prevazute de legislația din domeniul de activitate al caselor teritoriale de pensii, fotocopierea gratuită a documentelor originale fiind asigurată de instituțiile în cauză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net