Apare o nouă stațiune de top, la 35 de minute de Cluj-Napoca. Sarea de sub Cluj va fi exploatată turistic

Apare o nouă stațiune în România. Comuna Jucu va deveni cât mai curând stațiune balneo-climaterică. Cel puțin așa a declarat primarul Valentin Dorel Pojar. Aceasta se află la doar 30 de minute distanță de Cluj-Napoca. 

Stațiunea are lacuri sărate Foto: Shutterstock
Stațiunea are lacuri sărate Foto: Shutterstock

O stațiune balneo-climaterică 

Vrem să facem în Jucu o stațiune balneo-climaterică, am reușit să intrăm ca și comună turistică de interes local. Avem niște lacuri sărate, am obținut în baza lor titulatura aceasta. Așteptăm fonduri pentru a face stațiunea", a declarat primarul Valentin Dorel Pojar, la Ziua Live

Desigur că această investiție ar fi una mare, iar comuna Jucu are nevoie fie de fonduri europene, fie de fonduri de la Guvern, pentru că bugetul de investiții merge spre dezvoltarea infrastructurii rutiere, pe proiecte de apă și de canalizare sau în deschiderea unor parcuri pe malul Someșului. Clujul, așa cum spuneam, are nevoie de astfel de stațiuni, mai ales că Băile Someșeni sunt în paragină, iar în Cluj-Napoca nu este un aquapark. Oamenii trebuie să meargă fie în județele din jur, fie la Turda sau la Dej.

Se pregătește și un parc modern

Turiștii care vor ajunge în stațiune vor putea vizita casa memorială George Barițiu, pe care autoritățile au în plan să o readucă la viață chiar în acest an. Totodată, va apărea curând și un parc lângă Someș, terenul fiind deja achiziționat de primărie. „Acum amenajăm un parc la Jucu de Mijloc tot pe malul Someșului, în maxim două luni va fi gata", a mai spus primarul.

Stațiunile de acest fel au luat o amploare tot mai mare în România în ultimii ani, mai ales pentru că turiștii reușesc să îmbine relaxarea cu tratamentele pe bani puțini, biletul de intrare pornind de obicei de la 10 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți. Oamenii lasă deoparte aglomeraţia din oraşe şi aleg de asemenea stațiuni unde pot campa cu rulota sau cortul, chiar în apropierea ştrandurilor cu apă sărată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net