Apelul medicului Ion Alexie: ”Cumpărați-vă pulsoximetru! Vă poate salva viața. La o oxigenare de 93%, suspecți de Covid”

Ultima actualizare:

    Dacă pulsoximetrul indică o saturație de oxigen de 93%, poate fi vorba despre infectare cu Covid
Dacă pulsoximetrul indică o saturație de oxigen de 93%, poate fi vorba despre infectare cu Covid

Medicul Ion Alexie din SUA face un apel către români să-și cumpere pulsoximetru. Aparatul măsoară atât pulsul, cât și saturația de oxigen din sânge și este un idicator care îți poate arăta dacă ai probleme de respirație. ”Cumpărați-vă pulsoximetru! Vă poate salva viața. La o oxigenare de 93% sunteți suspecți de Covid”, transmite doctorul.

Medicul Ion Alexie, specialist în boli infecțioase într-un spital din Nevada, SUA, spune că un simplu aparat care măsoară nivelul oxigenului din sânge îți poate salva viața.

Saturația oxigenului din sânge este unul dintre cei mai importanți factori în monitorizarea unui pacient confirmat cu SARS-CoV-2, fie el și ușor simptomatic.

Este vorba despre pulsoximetru: un aparat mic, care se prinde de degetul arătător  cu un clips și care măsoară nivelul de oxigen din sânge.

Pentru a arăta valoarea reală a saturației, trebuie lăsat să se stabilizeze cam un minut. Pulsoximetrul are un senzor care are nevoie de multe ori de câteva secunde pentru a monitoriza exact valoarea de oxigen cu care este încărcată hemoglobina.


    Medicul Ion Alexie spune pulsoximetrul ne poate salva viața
Medicul Ion Alexie spune pulsoximetrul ne poate salva viața

”Cumpărați-vă pulsoximetru! Vă poate salva viața. La o oxigenare de 93% sunteți suspecți de Covid”, transmite medicul Ion Alexie. O valoare normală se situeză undeva între 95 și 99%.

Acesta a povestit și despre situația unui prieten de-al său care se simțea foarte bine, deși avea febră, și în câteva ore a ajuns la spital cu plămânii afectați.

Medicul Ion Alexie: ”Un prieten care se țimțea bine în câteva ore a ajuns la spital. Oxigenul lui era foarte jos”

”I-am spus soţiei să meargă la farmacie să cumpere un aparat de măsurat oxigenul şi oxigenul lui era foarte jos, era 81 %, în mod normal trebuie să fie 95, 96%, pacient care nu avea simptome pulmonare, nu tuşea, nu strănuta, nu se sufoca, dar care avea o pneumonie avansată de la acest virus nenorocit Covid”, a spus doctorul.

Oxiometrul funcționează pe baza sistemului fotoelectric, iar acuratețea rezultatului este una extrem de ridicată.

Rezultatul se va afișa în doar câteva secunde pe afisajul OLED a dispozitivului. Utilizarea acestuia este una extrem de simplă, tot ce trebuie să faci este să apeși clema dispozitivului, să introduci degetul și să apeși butonul de pornire a device-ului.

Cum se folosește corect pulsoxmetrul ca să indice o valoare corectă

Pe întreaga durată a utilizării aparatului, întregul corp trebuie să rămână nemișcat. De asemenea, utilizarea dispozitivului nu este recomandată în timpul efectuarii efortului fizic, fie el intens sau redus.

Totodată, poate da erori de la oja de pe unghii, de aceea degetul trebuie introdus pe lateral, din cauza mâinilor reci, de la o tensiune mică.

Trebuie să ne facem probleme atunci când saturația scade sub 93% și când pulsul crește peste 100. Un astfel de aparat costă între 30 și 60 de lei.

Citește și: 

Ar trebui să avem neapărat un pulsoximetru în casă, pentru cazul în care ne infectăm cu COVID? Ce spun medicii

Corturile cu oxigen au salvat zeci de pacienţi cu COVID-19, la Spitalul Orăşenesc Mioveni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net