«Aplaudați mai încet!» Piesă de teatru, întreruptă de Poliție

Ultima actualizare:

După doi ani de restricții din cauza pandemiei, când sălile de spectacole au fost mai mult închise, iată că nici acum, după ridicarea măsurilor, actorii nu se pot exprima liber pe scenă. Piesa „O noapte furtunoasă”, pusă în scenă de actorii unui mic teatru independent, a fost întreruptă de Poliție pe motiv că „era gălăgie”. Ba chiar s-au dat amenzi!

Teatrul funcționează într-o vilă, iar vecinii au fost deranjați de zgomot (foto: Raluca Hatmanu)
Teatrul funcționează într-o vilă, iar vecinii au fost deranjați de zgomot (foto: Raluca Hatmanu)

Polițiștii au descins ca la traficanții de droguri

„În timp ce eram la spectacolul «O noapte furtunoasă», în minunata și originala interpretare a trupei Auăleu, în minuscula sală amenajată la Scârț Loc Lejer Timișoara, au descins niște milițieni de la Locală, sesizați de vecinii deranjați de actul cultural. Așadar, imaginați-vă scena: Rică Venturiano e demascat, încurcăturile sunt pe cale a se lămuri, căci Titircă Inimă-Rea își dă seama că onoarea lui de familist e intactă și toți spectatorii râd în hohote, se aprind luminile în încăpere, iar poliția descinde mai ceva ca la traficanții de droguri pentru a-i amenda pe actorii la fel de nedumeriți ca și oamenii din public”, a povestit pe Facebook Raluca Hatmanu, spectator.

Publicul s-a oferit să plătească amenda

Nu se știe încă cine a chemat Poliția și cu ce motiv. ISJ Timiș spune că vecinii ar fi confundat replicile actorilor cu o ceartă, așa că au sunat la 112. Teatrul independent funcționează într-o încăpere de doar 25 de metri pătrați, dintr-o vilă în care mai există și un bar. Probabil acesta ar fi fost motivul pentru care vecinii au crezut că la parter e un scandal. Nu era scandal, era Caragiale. Chiar și așa, polițiștii au amendat teatrul cu 200 de lei. „Având în vedere nivelul ridicat de zgomot, a fost identificat administratorul societății comerciale, acesta fiind sancționat contravențional cu suma de 200 de lei”, a declarat la Observator Andreia Jerdea de la IPJ Timiș. Toată scena a lăsat un gust amar atât actorilor, cât și spectatorilor, care s-au oferit să facă chetă și să plătească ei amenda.

Atât actorii, cât și spectatorii au fost șocați de apariția Poliției (Foto: Observator)
Atât actorii, cât și spectatorii au fost șocați de apariția Poliției (Foto: Observator)

„Aplaudați mai încet!”, ne roagă actorii

După descinderea poliției, spectacolul a continuat, dar „mai încet. „Actorii și-au dus piesa la bun sfârșit. Oricum, era aproape pe final. Culmea e că au reușit să reintre în pielea personajelor și să joace foarte bine. Dar la final ne-au zis să aplaudăm mai încet. Este prima dată când sunt la o piesă de teatru și actorii le adresează această rugăminte spectatorilor. Și nu în glumă!”, ne-a mai povestit Raluca Hatmanu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net