Aşa arată «şcoala viitorului» la ţară

Ultima actualizare:
Tabla interactivă le e de mare ajutor profesorilor
Tabla interactivă le e de mare ajutor profesorilor

Rezultatul unui test la matematică, afişat imediat după ce elevul răspunde la ultimul exerciţiu. Tema pentru acasă, la calculator, predarea, pe tablete şi tablă interactivă. Nu este un scenariu şi nu este o şcoală de top din Capitală. Se întâmplă la una dintre şcolile din mediul rural incluse într-un proiect inedit.

Şcoala din comuna 23 August (judeţul Constanţa) este prima şcoală din mediul rural care se digitalizează în Dobrogea. Asta presupune că atât elevii, cât şi profesorii, vor folosi în actul educaţional tehnologii noi, precum aplicaţii online, tablete, laptopuri, videoproiectoare. Chiar şi părinţii pot fi conectaţi la rezultatele şcolare ale copiilor de pe un telefon mobil cu acces la internet.  

„Căutam pe internet proiecte pentru a face orele mai interesante pentru copii şi căutam fonduri pentru şcoală, pentru noi proiecte pe care am dori să le implementăm”, a povestit pentru adevarul.ro directorul Şcolii „George Coşbuc” din localitatea 23 August, profesorul Magdalena Iacob Baciu, cum a descoperit că există un astfel de program. 

Puștii, fascinați de tehnologie
Puștii, fascinați de tehnologie

Alexandru este în clasa a VIII-a la aceeaşi şcoală, fiind unul dintre elevii implicaţi deja în implementarea proiectului „Digitaliada”. Pentru el totul este uşor, deoarece este obişnuit să folosească un telefon mobil, să acceseze informaţie de pe acesta, să folosească internetul. „Este un sistem mult mai interesant, mai atractiv pentru noi. Sunt destul de obişnuit cu aceste gadgeturi pentru că le folosesc în viaţa de zi cu zi. Prefer oricând o temă pe tabletă în loc de tema pe caiet”. 

Elevii din ciclul gimnazial sunt încântaţi de noul sistem, pentru ei fiind un mare ajutor, fiind „altceva”, ce au văzut doar la televizor, în şcoli din străinătate. „Ei, de fapt, nu mai sunt interesaţi de metodele tradiţionale pe care le folosesc cadrele didactice. Şi atunci, normal că-şi pierd atenţia şi concentrarea. Noi pliem programa şcolară pe competenţele lor digitale”, mai spune Adina Roşca. 


    Puștii, fascinați de tehnologieFoto: Călin Gavrilaș
Puștii, fascinați de tehnologieFoto: Călin Gavrilaș

Concret, proiectul „Digitaliada” presupune dotarea unui laborator al şcolii cu tablete, videoproiectoare, laptopuri, dar şi cu conţinut: 35 de aplicaţii educative, teste, interconectare între elevi şi profesori. Sunt vizate în principal materiile matematică şi informatică, dar pe acele tablete se regăsesc instrumente de testare care se pot folosi şi la istorie, română, geografie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
adolescenti jpg
1280px Romania 1913 1916 jfif
Dezbatere prezidențială între Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris. FOTO AFP
tsunami  jpg
9 george washington shutterstock 423235858 jpg jpeg
casierie banca jpeg
mosmon baia mare jpg
apartament pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net