Aşa te fereşti de accidentele casnice
Fiecare dintre noi a suferit, măcar o dată în viaţă, un accident casnic. Fie ne-am înţepat într-un ac sau foarfecă, ne-am tăiat la deget cu cuţitul sau ne-am ars la mână atingând din greşeală fierul de călcat încins. Iată câteva reguli de protecţie pe care este bine să le respectăm pentru siguranţa noastră şi a familiei noastre.
Protejează cuţitele!
Depozitează cuţitele într-un suport sigur, din lemn sau plastic, astfel încât lama acestora să nu poată fi atinsă. Dacă ai ocazia, evită să foloseşti cuţite foarte mari şi optează pentru aparate de mărunţit electrice. Sunt mult mai sigure.
Atenţie la fierul de călcat încins!
După ce calci rufe, nu lăsa fierul pe masa de călcat. Scoate-l din priză şi aşează-l într-un loc sigur, în care ştii că nu umblă nimeni. Nu-l lăsa pe jos pentru că s-ar putrea să te împiedici de el sau de firul lui.
Ţine într-un loc sigur acele şi foarfeca!
Obiectele ascuţite precum acele, andrelele, croşeta sau foarfeca trebuie ţinute într-o trusă specială de cusut. Aceasta poate fi o cutie cu capac sau o borsetă care se închide cu fermoar.
Acoperă prizele!
Pentru a-i proteja pe cei mici, care sunt uneori tentaţi să bage degetele în priză, acoperă prizele cu dispozitive de siguranţă, din plastic. Acestea se găsesc în hypermarket-uri la raionul de scule şi unelte.
Foloseşte cu grijă spaţiile de depozitare!
În cazul în care ai copii mici, securizează bucătăria şi cămara. Montează încuietori de siguranţă pentru dulapuri, sertare, frigider sau cuptor. Atenţie sporită la cât de încărcate sunt rafturile. Din cauza greutăţii acestea pot ceda sau încărcătura lor (cuţit, borcane de sticlă) îţi poate cădea în cap.