Atenţie! Au apărut primele cazuri de gripă

Ultima actualizare:

    Gripa poate da complicaţii  foarte grave, mai ales în cazul  persoanelor care suferă  de boli cronice
Gripa poate da complicaţii foarte grave, mai ales în cazul persoanelor care suferă de boli cronice

Nu prea vin veşti bune de la specialiştii în microbiologie. Aceştia spun că sezonul gripal va debuta mai devreme, ţinând cont de numărul crescut de cazuri înregistrate în această perioadă comparativ cu anul trecut. Click! te învaţă cum să deosebeşti o răceală de o gripă.

Vremea deosebit de rece din ultima perioadă şi variaţiile mari de temperatură au provocat o explozie de răceli, viroze, pneumonii şi chiar gripă. De altfel, datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că, în săptămâna 3-9 octombrie, s-au înregistrat peste 71.000 de astfel de cazuri, cu 37,4% mai multe decât în aceeaşi săptămână a sezonului trecut. Problema este că deja au apărut primele cazuri de gripă.

Mult mai devreme faţă de alţi ani, când acestea erau înregistrate în cursul lunii decembrie.

Deocamdată însă, cazurile n-au fost confirmate în laborator. „Nu avem încă izolate primele tulpini de virus gripal, însă, când se intensifică circulaţia virusurilor care produc infecţii respiratorii, putem să anticipăm şi un sezon gripal mai precoce”, a explicat prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.


    Prof. dr. Alexandru Rafila spune că ar trebui să ne pregătim  organismul pentru că sezonul gripal va începe mai devreme în acest an
Prof. dr. Alexandru Rafila spune că ar trebui să ne pregătim organismul pentru că sezonul gripal va începe mai devreme în acest an

Tocmai de aceea, în opinia sa, este benefică începerea mai devreme a campaniei de vaccinare antigripală. „Este şi recomandarea OMS”, a adăugat Rafila. Cert este că nu-i de glumă cu gripa! Tocmai de aceea este bine să vă prezentaţi la medic când apar simptomele specifice, care la început seamănă cu cele ale unei răceli. Click! vă spune care sunt diferenţele dintre răceală şi gripă.

Simptomele răcelii

Cea mai comună infecţie virală este răceala, care afectează mucoasa nazală, sinusurile, faringele şi căile respiratorii. Simptomele acesteia debutează la trei zile de la infectare, persoanele afectate simţind, iniţial, o senzaţie neplăcută la nivelul cavităţii nazale sau al faringelui. Ulterior, apar simptome precum strănut, nas care curge şi stare generală de disconfort.

Simptomele gripei

Gripa este o infecţie a plămânilor şi căilor respiratorii, care se manifestă prin febră mare, dureri în gât, tuse, migrene, stare generală proastă şi care apare brusc. De aceea, poate fi uşor confundată cu simpla răceală, dar este cauzată de virusuri diferite şi produce simptome mai severe. În plus, gripa poate da complicaţii, cum sunt: pneumonia, sindromul Reye cu afectare neurologică, otita, laringita sau rinosinuzita.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net