Atenție, români! Amenzi uriașe pentru un gest pe care-l fac mulți în spațiile publice

Autoritățile din România au intensificat lupta împotriva consumului de alcool în spațiile publice, adoptând un proiect de lege care propune amenzi substanțiale pentru cei care comercializează și consumă băuturi alcoolice în anumite locuri de pe domeniul public. Este important să fii conștient de aceste modificări, deoarece neconformitatea ar putea duce la amenzi uriașe.

Amendă uriașă pentru cei care vor consuma alcool în spațiile publice. Foto: arhiva.
Amendă uriașă pentru cei care vor consuma alcool în spațiile publice. Foto: arhiva.

Amendamente drastice

Conform proiectului legislativ adoptat de Senat, amenzile pentru servirea cu băuturi alcoolice în localuri publice minorilor și pentru comercializarea și consumul de alcool în anumite spații publice vor fi semnificativ majorate. Astfel, amenzile propuse vor varia între 5.000 și 10.000 de lei. Comparativ, în prezent, amenzile pentru astfel de încălcări se situează între 100 și 500 de lei.

Locurile vizate

Proiectul acoperă o gamă largă de spații publice, inclusiv intrările, curțile și trotuarele adiacente instituțiilor precum spitale, școli, lăcașuri de cult, drumuri publice, parcuri, stadioane, săli de spectacole, mijloace de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi, fie ele de stat sau private.

Amenzile propuse vizează mai multe situații

Desfacerea, comercializarea și consumul de alcool în locuri publice: Aceasta include spitale, unități de învățământ, lăcașuri de cult și alte instituții.

Servirea cu alcool a consumatorilor în stare de ebrietate sau minorilor: Localurile publice sunt obligate să evite servirea băuturilor alcoolice celor aflați în vădită stare de ebrietate sau minorilor.

Consumul de alcool în locuri publice: Interdicția se aplică în drumuri publice, parcuri, stadioane, instituții culturale și alte locuri publice, cu excepția localurilor de alimentație publică și turism.

Inițiatorii proiectului afirmă că majorarea amenzilor contribuie la consolidarea normelor sociale sănătoase legate de consumul de alcool în societate. Prin aceste măsuri, se dorește transmiterea unui mesaj clar că consumul de alcool la o vârstă fragedă nu este acceptabil și poate avea consecințe serioase.

Proiectul de lege urmează acum să fie supus votului în Camera Deputaților, fiind for decizional, iar ulterior, va merge la președintele țării pentru promulgare. Consumatorii de alcool și comercianții sunt sfătuiți să fie la curent cu aceste schimbări legislative pentru a evita posibilele amenzi uriașe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net