Șoferii au luat cu asalt vulcanizările, după ce vremea s-a schimbat. Ce amendă riști dacă ești prins pe zăpadă fără cauciucuri de iarnă

În diverse zone din țară, s-au format cozi impresionante la vulcanizări, după ce a nins pentru prima dată în această toamnă. Șoferii au petrecut ore întregi așteptând să-și schimbe pneurile de vară cu cele de iarnă.

Șoferii prinși fără cauciucuri de iarnă pe zăpadă vor fi amendați / foto: Pixabay
Șoferii prinși fără cauciucuri de iarnă pe zăpadă vor fi amendați / foto: Pixabay

La vulcanizări, agitația a fost continuă, iar șoferii s-au aliniat în cozi imense, stând chiar și până la trei ore pentru a-și schimba anvelopele.

În Suceava, mecanicii au lucrat fără oprire, iar cei care au întârziat cu schimbarea anvelopelor, și au fost prinși de ninsori, au fost nevoiți să aștepte la rând.

„A fost ca și cum am fi avut patru anotimpuri într-o singură săptămână. De obicei, schimb anvelopele la sfârșitul lui noiembrie”, a spus un șofer, potrivit a3.

Cei mai norocoși sunt cei care schimbă complet setul de roți, dar cei care doar înlocuiesc anvelopele trebuie să aștepte mai mult.

La vulcanizarea de la intrarea în Brașov sau în Drobeta-Turnu Severin, zeci de mașini s-au adunat în cozi, situația fiind similară.

Conform legii, un șofer surprins fără pneuri de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, poate primi o amendă între 1.300 și 3.000 de lei, iar certificatul de înmatriculare al mașinii poate fi reținut.

Pentru zonele mai dificile sau nedezăpezite, se recomandă utilizarea lanțurilor de iarnă.

Vremea a făcut ravagii în țară

Vremea a provocat pagube serioase în țară. În sud, a fost declanșat cod roșu pentru condiții meteorologice periculoase, iar în multe zone sunt în vigoare avertismente de cod galben și portocaliu.

În Constanța, rafalele de vânt de peste 100 km/h au doborât zeci de arbori.

Totodată, în mai multe județe, iarna și-a făcut simțită prezența, în special în zonele montane, unde s-a acumulat un strat semnificativ de zăpadă. Mulți șoferi care nu și-au echipat mașinile cu pneuri de iarnă au avut probleme și au ajuns în șanț.

Pe DN1, zăpada a făcut circulația aproape imposibilă. Mai multe mașini cu pneuri de vară au derapat și au ajuns în afara carosabilului. În Buzău, mai multe autovehicule au rămas blocare în zăpadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net