Atenție români! Exerciții militare fără precedent începând de luni cu participarea a 10.000 de soldați

În perioada 29 mai-9 iunie, în mai multe locuri din România se desfășoară cel mai mare exercițiu militar organizat vreodată în țara noastră. La manevrele militare participă 10.000 de soldați din 13 țări. Numele dat de NATO acestui mini-război este „SABER GUARDIAN 23” (SG23) iar „prima lovitură de tun” va fi trasă astăzi, începând cu ora 11.00, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan” din Galați.

Trupele în așteptarea începerii exercițiului la Poligonul Smârdan
În poligonul Smârdan se va da astăzi startul celui mai mare exercițiu militar. Foto: captură mapn.ro

Din România vor participa cei mai bine pregătiți 5.000 de militari cu peste 1.700 de mijloace de luptă, practic tot ce poate scoate Ministerul Apărării în prima urgență în cazul în care țara noastră ar fi atacată. Alături de trupele române vor participa unități din 12 națiuni: Albania, Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos.

Ce vor face soldații la exercițiile militare care încep luni

Conform Ministerului Apărării, activitățile de instruire planificate cuprind: deplasări terestre în cadru tactic, forțări ale cursurilor de apă, exerciții tactice cu și fără trageri de luptă cu tehnica tuturor categoriilor de forțe, parașutări, precum și activități cu specific medical de evacuare și tratament al răniților

Unde vor avea loc exercițiile militare

Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în: Centrul Național de Instruire pentru Luptă „Getica” din Cincu, județul Brașov, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea Smârdan, județul Galați, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea Babadag, județul Tulcea, Poligonul de tragere sol-aer din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General Ion Bungescu” din Capu Midia și Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța.

Totodată, evenimente de instruire din cadrul SG23 se vor derula și în facilitățile de instruire din Slobozia și Bordușani, județul Ialomița, Vărsătura, din județul Brăila și Frecăței, județul Tulcea. Exercițiul a fost precedat de etapa de afluire, în cursul lunii mai, a efectivelor și echipamentelor pe căile de comunicații rutiere, navale și aeriene din țară către zonele de antrenament și va fi urmat de faza defluirii, în a doua decadă a lunii iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net