România este sub amenințare de furtuni și inundații. Unde vor fi cele mai mari probleme

Ultima actualizare:

Meteorologii au anunțat că vremea va fi instabilă, se va răcori chiar și în partea de sud-est a țării, astfel încât temperaturile la nivelul întregii țări să se situeze între 22 și 28, cel mult 29 de grade. În Capitală va fi o maximă în jurul a 27 de grade. Răcirea vremii se va resimți și pe litoral, unde vor fi ploi dese dar scurte iar turiștii vor face plajă pe sărite. Temperaturile maxime vor fi în jur de 25 de grade.  

Furtună București
Meteorologii anunță în următoarele 24 de ore furtunile vor lovi toată România. Captură digi24.ro

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis miercuri o atenţionare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până joi dimineaţa râuri din patru judeţe, precum şi un Cod galben de inundaţii. 

„Mai rămânem pe un fond de vreme caldă astăzi (…), însă de mâine vremea va fi instabilă, se va răcori chiar și în partea de sud-est a țării, astfel încât temperaturile la nivelul întregii țări să se situeze între 22 și 28, cel mult 29 de grade.

În Capitală va fi o maximă în jurul a 27 de grade. Vorbim și de fenomene de instabilitate în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale însoțite de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, cu căderi de grindină și cantități de apă care pot depăși 25-35 de litri pe metru pătrat”, a declarat pentru digi24.ro, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Avertizările hidrologilor

Potrivit hidrologilor, în intervalul 24 iulie, ora 15:00 - 15 iulie, ora 9:00, este în vigoare un Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Târlung (judeţele: Braşov şi Covasna), Olt - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Podu Olt - amonte S.H. Feldioara (judeţul Braşov), Ialomiţa - bazin amonte S.H. Pucioasa (judeţul: Dâmboviţa) şi Prahova - bazin superior, Teleajen - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Prahova). 

De asemenea  în perioada 24 iulie, ora 12:00 - 25 iulie, ora 12:00 este alertă Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba, Braşov, Sibiu, Caraş-Severin, Timiş, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net