De ce meteorologii nu zboară în serile de vară. Și însoțitorii de zbor știu bine ce curse să rezerve

Meteorologii au un „secret” al lor atunci când își rezervă zborurile cu avionul. Regula este să nu zboare niciodată în serile de vară. Și însoțitorii de bord au intervalul lor preferat în care își rezervă zborurile. Un prezentator meteo de la o televiziune americană a dezvăluit fanilor săi că a încălcat regula și a suportat consecințele.

Meteorologii știu că nu trebuie să zboare în serile de vară

avion freepik jpg

„Am încălcat singura regulă pe care nu ar trebui să o înalc niciodată. Niciodată să nu își rezervi un zbor după-amiaza sau în special, noaptea în lunile de vară în Statele Unite, le-a mărturisit meteorologul de la 9News Denver, urmăritorilor săi de pe rețelele sociale.

Postarea a fost luată cu asalt, meteorologii și însoțitorii de zbor, grăbindu-se să comneteze.

Însoțitorii de zbor au spus că ei își rezervă întotdeuna primul zbor al dimineții. Prietenii meteorologi ai prezentatorului au avut și ei comentarii. Toți s-au arătat surprinși de greșeala pe care a făcut-o, acela de a-și rezerva un bilet de avion nopatea, tocmai el, ca meteorolog, care cunoaște bine „secretul”.

„Secretul” meteorologilor

Este un secret știut printre cunoscători: după-amiezile și serile de vară sunt cele mai predispuse la întârzieri cauzate de vreme, scrie Science Alert.

„A fost o călătorie de vacanță și nu a trebuit să lucrez a doua zi. De aceea am fost dispus să-mi asum riscul, știind foarte bine că al putea avea ghinion, ceea ce s-a și întâmplat!, a spus Biancchi.

El a ajuns să plece spre destinația lui, Denver, abia a doua zi la ora 19.00.

Explicația specialiștilor

După-amiezile de vară sunt momentul de vârf pentru furtuni. Trei ingrediente ajută la formarea unei furtuni: umiditatea, aerul instabil și un mod prin care acel aer să se pună în mișcare.

Vara, căldura soarelui, ajută la punerea în mișcare a aerului dacă atmosfera este suficient de instabilă, fie din cauza diferențelor de temperatură, fie din cauza umidității din diferite starturi ale atmosferei.

Așa că aerul cald de vară de la suprafața Pământului începe să se ridice la altitudini mai înalte și mai reci.

Vaporii de apă, completând triada ingredientelor din aer se răcesc pe măsură ce se ridică, conensându-se în nori. Rezultatul este formarea unei furtuni.

„Dimineața tinde să fie mai caldă în majoritatea zonelor. Poate dura ceva până se acumulează acea energie pentru a declanșa furtuni. Ai mari șanse la un zbor mai calm dimineața”, a spus meteorologul Alyssa Glenny, de la AccuWeather.

Meterologii nu zboară în serile de vară din cauză ca vremea este imprevizibilă

„Vremea din alte orașe îți poate perturba cu adevărat planurile e călătorie”, a spus Biancchi.

Aprilie și mai sunt luni de vreme deosebit de rea în câmpiile centrale din SU și în Tornado Alley. Apoi, vara, începând din iunie, sezonul uraganelor se intensifică.

Chiar dacă avionul nu vine dintr-un oraș de coastă aflat pe traseul unui uragan, acele, sisteme meteorologice se pot deplasa adânc în interiorul continentului duăă ce ating uscatul, cauzând tornade și furtuni pe arii extinse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net