Atenție, șoferi! Manevra care vă poate aduce amenzi usturătoare

Ultima actualizare:

În goana după timp sau încercând să evite semaforul roșu, șoferii pot să intre într-o intersecție fără să aibă destul spațiu pentru a o elibera la timp, riscând amenzi costisitoare și consecințe neplăcute. Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Capitalei, această abatere a fost sancționată dur în anul 2023, cu un număr semnificativ de amenzi aplicate pentru pătrunderea în intersecții.

Intersecție. Foto: arhiva.
Intersecție. Foto: arhiva.

Sancțiuni dure pentru blocarea intersecțiilor

Potrivit Direcției Generale a Municipiului București, pătrunderea într-o intersecție când circulația este blocată poate atrage o amendă cuprinsă între 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare. Situația este și mai gravă în cazul pătrunderii într-o intersecție dirijată prin semafoare, când blocarea circulației poate aduce o amendă între 9-20 puncte amendă și 6 puncte penalizare.

Pentru a înțelege impactul financiar al acestor sancțiuni, trebuie să ținem cont că un punct amendă reprezintă 10% din venitul minim brut pe economie, congelat la valoarea de 145 lei per punct amendă. Astfel, o amendă de 20 de puncte poate ajunge la suma de 2.900 de lei, cu serioase repercusiuni asupra bugetului personal.

Măsuri pentru siguranța rutieră

Poliția Capitalei, împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Brigăzii Rutiere și polițiile locale, desfășoară acțiuni pentru a preveni blocarea intersecțiilor și apariția ambuteiajelor. Polițiștii rutieri sunt prezenți în aproximativ 30 de intersecții importante din cele șase sectoare ale Capitalei, cu scopul de a îmbunătăți siguranța și fluiditatea traficului.

De asemenea, se răspunde prompt solicitărilor cetățenilor referitoare la ambuteiaje și se intervine în zonele unde se desfășoară evenimente sau lucrări, pentru a asigura fluidizarea traficului și pentru a preveni accidentele rutiere.

Pentru a evita amenzi costisitoare și pentru a contribui la siguranța rutieră, șoferii trebuie să fie conștienți de importanța eliberării intersecțiilor și să evite pătrunderea în acestea înainte de a se asigura că pot trece complet. Respingerea tentației de a intra într-o intersecție blocată poate salva nu doar bani, ci și vieți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net