Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, vine cu o veste bună pentru șoferi. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la finalul lunii iunie

Șoferii din întreaga țară primesc o veste bună din partea Guvernului, în contextul în care plafonarea tarifelor RCA va fi prelungită. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut acest anunț important pentru toți cei interesați de costurile asigurărilor auto.

Marcel Boloș. Foto: arhiva.
Marcel Boloș. Foto: arhiva.

Pe 31 martie 2024 urma să expire actuala plafonare a tarifelor RCA

Actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 31 martie 2024, iar pentru a asigura continuitatea și stabilitatea pieței, Guvernul a luat decizia de a prelungi această măsură până la data de 30 iunie 2024.

"Vă anunț că am publicat în transparență o propunere de prelungire a plafonării tarifelor #RCA până la 30 iunie 2024. Asta pentru că la 31 martie expiră prelungirea adoptată la finalul lui 2023, când am propus să fie păstrate ca prețuri de referință pentru polițele RCA valorile din 28 februarie 2023, fiind permisă o ajustare a polițelor de 6,8% (echivalentul ratei prognozate a inflației).

Este o soluție temporară, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piața asigurărilor auto, care se traduc printr-o piața caracterizată de un dezechilibru între cerere și ofertă", a scris Boloș pe pagina sa de Facebook.

De ce a luat Guvernul această decizie

Marcel Boloș a explicat că această prelungire vine ca răspuns la problemele nerezolvate din piața asigurărilor auto, care au creat un dezechilibru între cerere și ofertă. Prin menținerea plafonării tarifelor, se dorește asigurarea unui cadru stabil pentru șoferi și protejarea lor împotriva riscurilor implicate de accidentele în care sunt implicate vehicule neasigurate.

Aceste probleme își vor găsi răspunsul odată cu modificările legislației naționale privind asigurările RCA. Până atunci, nu putem neglija riscul la care sunt supuși șoferii când au loc accidente în care sunt implicate vehicule neasigurate”, a subliniat ministrul Finanțelor.

Din 10 milioane de mașini din parcul auto național, doar 7 milioane sunt asigurate

Statisticile oficiale arată că în prezent, dintr-un total de 10 milioane de vehicule în parcul auto național, doar 7 milioane sunt asigurate. Această situație generează o preocupare majoră, având în vedere că în fiecare an se produc peste 25.000 de accidente în întreaga țară.

Prelungirea plafonării tarifelor RCA până la finalul lunii iunie vine ca un semn de stabilitate și siguranță pentru toți șoferii din România, oferindu-le acestora o perioadă de timp în care să se bucure de tarife stabilite și să se protejeze împotriva riscurilor accidentelor rutiere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net