„Aţi auzit la ştiri de românul care a câştigat la loto în Spania? Eu sunt”. O poveste care îți face ochii mari de uimire

Ultima actualizare:

Aflând povestea lui Cătălin Maxim nu ai cum să nu faci ochii mari de uimire. Pe când avea 21 de ani, a plecat într-un paradis, în Insulele Canare. S-a dus să muncească cu un scop precis: să își cumpere o casă, o maşină şi o barcă. Cătălin este de loc din Jurilovca. La 27 de ani, i s-a schimbat norocul când s-a dus să își cumpere papanași.

Aventura lui Cătălin din Jurilovca în Insulele Canare

Cătălin Maxim. Foto: facebook
Cătălin Maxim. Foto: facebook

„Zici că eram legat la ochi, nici măcar nu ştiam unde merg”, a povestit Cătălin Maxim pentru Libertatea.

Din Constanţa a luat un microbuzul până la Bucureşti, iar de acolo a urcat într-un autocar care l-a dus în Madrid. Drumul nu s-a oprit aici. Din Madrid a luat avionul până în Tenerife, iar la final, a urcat pe un feribot şi a mers pe ocean, până în insula La Gomera.

„Am fost al 25-lea român ajuns acolo”, spune Cătălin Maxim. Cu toţii erau veniţi din satele comunei Jurilovca.

Primea 1.000 de euro salariu și cheltuia 150 de euro

În aventura sa, Cătălin a plecat cu un bagaj doar cu haine de schimb. Și pentru că era obligat să demonstreze la vamă că are bani din care să se întrețină o perioadă mai avea la el 800 de euro, bani împrumutați de la cunoscuți.

A început să muncească mai întâi în agricultură, la o fermă, unde făcea de toate.

„Mergeam la plantat de roşii, castraveţi, cartofi. La arat şi semănat, lucram pe tractoraşe, dar buruienile, tot cu sapa le tăiam. Nu se foloseau erbicide, pentru că legumele mergeau spre magazine şi voiau să fie ceva bio.”

Câştiga 1.000 de euro pe lună, iar toate cheltuielile lui erau de doar ..150 de euro pe lună. 90 de euro costa chiria, mâncarea, doar 60 de euro, pentru că „era totul foarte ieftin, şi restul îmi rămânea”, a povestit Cătălin pentru Libertatea.

La ora 3 dupa-amaiza se încheia munca la ferma de legume, dar o începea în altă parte până la 10 noaptea.

De la ferma de legume, la ferma de animale

Doi a durat aventura lui Cătălin la ferma de legume. Apoi s-a dus la o altă fermă, de data aceasta de capre.

„Erau 2.000 de capre pe un munte, alergau libere în nişte ţarcuri destul de mari. Eu le dădeam de mâncare, mergeam cu maşina şi le duceam baloţii în şoproane. Dimineaţa, la ora 6:00, băgam caprele în ţarcul care intra într-o clădire, unde erau mulse cu nişte aparate. Acolo, capra mergea şi pe gresie!”, își amintește amuzat Cătălin, potrivit sursei citate.

Deja avea experiență, așa că și românul a început să câștige mai bine. De la 1000 de euro, leafa a crescut la 1.700. Nouă luni de zile, 10 ore pe zi, fără nici o zi liberă, își amintește el.

După primele nouă luni, în La Gomera a venit şi iubita lui, care s-a angajat la o făbricuţă unde făcea brânză şi caşcaval. Apoi, după încă un an, pe insulă a venit şi fratele lui Cătălin, care s-a angajat tot în agricultură. „Era altfel, mai aveai cu cine să vorbeşti.”

„Aţi auzit la ştiri de românul care a câştigat la loto în Spania? Eu sunt!”

După trei ani, Cătălin a început să își îndeplinească din visele cu care a plecat din România. S-a întors acasă și singur doar cu mâinile lui și-a ridicat o căsuță în localitatea natală, simplă, fără etaj, dar ridicată numai de el.

Acum trebuia să își cumpere mașină și barcă. Dar cum banii nu erau de ajuns s-a întors în Spania.

Era în martie 2009, cu patru zile înainte de ziua mea. Şi am plecat să cumpăr nişte pamperşi pentru fiică-mea, care avea atunci 3 luni. Peste drum de magazin era un bar. Era 8:00 – 9:00 seara şi zic „hai să beau o bere”. Acolo, era şi loto. Mai jucasem la loto, foarte rar, când ieşeam în oraş, şi de fiecare dată am câştigat. Nu mult, ori 50-100 de euro, ori îmi recuperam banii pe bilet. Şi atunci, i-am zis băiatului de la bar că vreau să joc şi eu două bilete la Bonoloto. Extragerea era peste vreo 20 de minute, cam aşa… Băiatul m-a întrebat: „Ce numere?”, „Ei, să pună aparatul” Şi, când le-a pus, amândouă biletele erau câştigătoare: unul era 4 euro, şi celălalt era 800.000 de euro, povestește Cătălin Maxim momentul în care i s-a tăiat răsuflarea de emoție și care i-a schimbat viața.

Afacere în România cu banii câștigați la loto în Spania

Cătălin Maxim a investit banii într-o afacere. Prima oară a vrut să își cumpere oi, dar nu l-au lăsat părinții, povestește el amuzat.

Așa că până la urmă și-a făcut un restaurant unde gătește nu ca în Spania, ci ca la Jurilovca. La botezat în schimb La Gomera, acolo unde i s-a schimbat norocul.

În 20 de ani câţi au trecut de când a călcat pe insula La Gomera, n-a avut timp să se întoarcă acolo, într-o vacanţă. „Vara, trebuie să stai tot timpul aici că, dacă pleci, când te-ai întors, mai găseşti doar pereţii”, a mai spus Cătălin, care mărturisește că deși s-a luptat din răsputeri cu birocrația din România este fericit că este alături de familie și nu a regretat niciodată că nu a rămas în însorita Spanie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fantana lui brancusi jpg
VIDEO Soţii Ceauşescu sunt dezgropaţi în Cimitirul Ghencea jpeg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net