Au plâns când au primit noua casă. O bătrână şi fiul ei, ajutaţi de localnici după ce au rămas pe drumuri

Ajutaţi de oameni cu suflet mare! O bătrână şi fiul ei, din comuna Aninoasa (Gorj), a căror locuinţă a fost mistuită de un incendiu, s-au întors acasă cu lacrimi în ochi. Ei au intrat pe poarta gospodăriei şi au rămas uluiţi când au văzut casa ridicată de câţiva localnici generoşi.

Eugenia Jianu şi fiul ei, Virgil,  încântaţi de noua locuinţă. Fotografii: adevarul.ro
Eugenia Jianu şi fiul ei, Virgil, încântaţi de noua locuinţă. Fotografii: adevarul.ro

Tanti Eugenia (86 de ani) şi fiul ei, în vârstă de 66 de ani, rămăseseră fără un acoperiş deasupra capului, după ce flăcările le-au distrus gospodăria anul trecut, în decembrie. Un hambar a fost transformat într-o locuinţă frumoasă, care a fost sfinţită sâmbătă de preotul din Aninoasa.

Impresionat de drama celor două persoane cărora incendiul le-a luat toată agoniseala, Petre Tudora, consilier local, a luat iniţiativa şi, alături de câţiva localnici, a reuşit să transforme un fost hambar într-o locuinţă cu trei camere şi bucătărie. În plus, toată casa este mobilată şi dotată cu toate cele necesare.

Eugenia Jianu şi Virgil, fiul ei, au rămas fără cuvinte când au văzut noua casă, mult mai frumoasă decât cea care a ars. Voluntarii le-au umplut chiar şi cămara cu alimente. „Am luat decizia de construire a locuinţei după ce am văzut apelul făcut de Relu Mărgineanu, vecin cu familia respectivă. Eu sunt din satul învecinat, Groşerea. Am venit şi am văzut situaţia în care se aflau”, povesteşte Petre Tudora pentru adevarul.ro.

”Erau abandonaţi de autorităţi pe marginea drumului, pentru că nimeni n-a venit să-i întrebe dacă au nevoie de ceva, ceea ce este inacceptabil. Am hotărât să amenajăm o casă cu două camere, dar, la final, am construit trei camere. Le mulţumim tuturor celor care au sărit în ajutor şi au contribuit financiar, cu materiale sau cu mâna de lucru. Am avut o problemă cu forţa de muncă, pentru că n-am găsit. Acţiunea a fost coordonată de mine. Primăria nu s-a implicat în nici un fel, motivul fiind acela că nu au domiciliul în comună, ci la Târgu Jiu“, a adăugat consilierul.

Preotul a sfinţit casa  ridicată de voluntari
Preotul a sfinţit casa ridicată de voluntari

Le-au umplut cămara cu alimente

Mai mult, localnicii s-au mobilizat şi au umplut cămara familiei Jianu cu alimente. Tanti Eugenia şi Virgil au fost cuprinşi de emoţie când s-au întors acasă. Cei doi au plâns când au văzut noua locuinţă.

Nu am cuvinte să le mulţumesc celor care au muncit şi au contribuit pentru a face această casă. Nu ne aşteptam la aşa ceva, să venim într-o casă nouă şi aşa de frumoasă. Ne place foarte mult, este nemaipomenită“, a mărturisit femeia.

Miracol: o fotografie religioasă n-a ars

Icoana, singurul obiect rămas  aproape intact în urma flăcărilor
Icoana, singurul obiect rămas aproape intact în urma flăcărilor

Bătrâna şi fiul său, fost pictor de biserici, care suferă de o afecţiune psihică, au reuşit să se salveze în ultimul moment din incendiul care le-a distrus locuinţa în luna decembrie. Virgil a suferit un atac de panică şi a rămas în locuinţă. Un vecin a intrat printre limbile de foc şi a reuşit să-l scoată afară. În mod miraculos, o fotografie religioasă n-a ars în incendiu. Doar marginile sunt puţin arse. „Am găsit-o printre bârne. Am fost uimit când am văzut că nu era ars“, spune Petre Tudora. 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net