Au pl├óns c├ónd au primit noua cas─â. O b─âtr├ón─â ┼či fiul ei, ajuta┼úi de localnici dup─â ce au r─âmas pe drumuri

25 ianuarie 2022

Ajuta┼úi de oameni cu suflet mare! O b─âtr├ón─â ┼či fiul ei, din comuna Aninoasa (Gorj), a c─âror locuin┼ú─â a fost mistuit─â de un incendiu, s-au ├«ntors acas─â cu lacrimi ├«n ochi. Ei au intrat pe poarta gospod─âriei ┼či au r─âmas ului┼úi c├ónd au v─âzut casa ridicat─â de c├ó┼úiva localnici genero┼či.

image
Eugenia Jianu ┼či fiul ei, Virgil, ├«nc├ónta┼úi de noua locuin┼ú─â. Fotografii: adevarul.ro

Tanti Eugenia (86 de ani) ┼či fiul ei, ├«n v├órst─â de 66 de ani, r─âm─âseser─â f─âr─â un acoperi┼č deasupra capului, dup─â ce fl─âc─ârile le-au distrus gospod─âria anul trecut, ├«n decembrie. Un hambar a fost transformat ├«ntr-o locuin┼ú─â frumoas─â, care a fost sfin┼úit─â s├ómb─ât─â de preotul din Aninoasa.

Impresionat de drama celor dou─â persoane c─ârora incendiul le-a luat toat─â agoniseala, Petre Tudora, consilier local, a luat ini┼úiativa ┼či, al─âturi de c├ó┼úiva localnici, a reu┼čit s─â transforme un fost hambar ├«ntr-o locuin┼ú─â cu trei camere ┼či buc─ât─ârie. ├Än plus, toat─â casa este mobilat─â ┼či dotat─â cu toate cele necesare.

Eugenia Jianu ┼či Virgil, fiul ei, au r─âmas f─âr─â cuvinte c├ónd au v─âzut noua cas─â, mult mai frumoas─â dec├ót cea care a ars. Voluntarii le-au umplut chiar ┼či c─âmara cu alimente. ÔÇ×Am luat decizia de construire a locuin┼úei dup─â ce am v─âzut apelul f─âcut de Relu M─ârgineanu, vecin cu familia respectiv─â. Eu sunt din satul ├«nvecinat, Gro┼čerea. Am venit ┼či am v─âzut situa┼úia ├«n care se aflauÔÇŁ, poveste┼čte Petre Tudora pentru adevarul.ro.

ÔÇŁErau abandona┼úi de autorit─â┼úi pe marginea drumului, pentru c─â nimeni n-a venit s─â-i ├«ntrebe dac─â au nevoie de ceva, ceea ce este inacceptabil. Am hot─âr├ót s─â amenaj─âm o cas─â cu dou─â camere, dar, la final, am construit trei camere. Le mul┼úumim tuturor celor care au s─ârit ├«n ajutor ┼či au contribuit financiar, cu materiale sau cu m├óna de lucru. Am avut o problem─â cu for┼úa de munc─â, pentru c─â n-am g─âsit. Ac┼úiunea a fost coordonat─â de mine. Prim─âria nu s-a implicat ├«n nici un fel, motivul fiind acela c─â nu au domiciliul ├«n comun─â, ci la T├órgu JiuÔÇť, a ad─âugat consilierul.

image
Preotul a sfinţit casa ridicată de voluntari

Le-au umplut c─âmara cu alimente

Mai mult, localnicii s-au mobilizat ┼či au umplut c─âmara familiei Jianu cu alimente. Tanti Eugenia ┼či Virgil au fost cuprin┼či de emo┼úie c├ónd s-au ├«ntors acas─â. Cei doi au pl├óns c├ónd au v─âzut noua locuin┼ú─â.

ÔÇ×Nu am cuvinte s─â le mul┼úumesc celor care au muncit ┼či au contribuit pentru a face aceast─â cas─â. Nu ne a┼čteptam la a┼ča ceva, s─â venim ├«ntr-o cas─â nou─â ┼či a┼ča de frumoas─â. Ne place foarte mult, este nemaipomenit─âÔÇť, a m─ârturisit femeia.

Miracol: o fotografie religioas─â n-a ars

image
Icoana, singurul obiect rămas aproape intact în urma flăcărilor

B─âtr├óna ┼či fiul s─âu, fost pictor de biserici, care sufer─â de o afec┼úiune psihic─â, au reu┼čit s─â se salveze ├«n ultimul moment din incendiul care le-a distrus locuin┼úa ├«n luna decembrie. Virgil a suferit un atac de panic─â ┼či a r─âmas ├«n locuin┼ú─â. Un vecin a intrat printre limbile de foc ┼či a reu┼čit s─â-l scoat─â afar─â. ├Än mod miraculos, o fotografie religioas─â n-a ars ├«n incendiu. Doar marginile sunt pu┼úin arse. ÔÇ×Am g─âsit-o printre b├órne. Am fost uimit c├ónd am v─âzut c─â nu era arsÔÇť, spune Petre Tudora. 

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News! 

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irina iubit 1 jpg
salariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg