Auchan urmează să renunțe la casieri! Ce avantaje ar urma să aibă clienții care-și scanează singuri alimentele

Ultima actualizare:

O mare dezbatere naționață s-a născut după ce lanțul de magazine Auchan a trimis un comunicat de presă prin care anunța că urmează să renunțe la casieri.

case de marcat Auchan
Cumpărături în supermarket / Sursă foto: Shutterstock

Unora dintre români nu li s-a părut deloc o idee grozavă, explicând faptul că ei vor să se relaxeze la cumpărături, iar această procedură le produce stres și că e o atribuție pe care ar trebui să o aibă angajații supermarketului, nu cumpărătorii. Există și o altă tabără, care pare însă mult mai mică, care văd beneficii în introducerea caselor de marcat rapide prin care își pot plăti singuri ceea ce au achiziționat. Unul dintre avantaje, în viziunea acestora, este faptul că nu mai petrec atât de mult timp la coadă. În urma acestui subiect intens, politicienii au găsit deja o modalitate prin care să nu pierda bani la bugetul de stat, dar și care să le aducă avantaje cumpărătorilor.

Printre oameni mai există nemulțumiri legate de cei care ar putea rămâne fără loc de muncă dacă Auchan va renunța la casieri. 

Care sunt propunerile celor de la PSD

În acest sens, aceștia propun ca instalarea unei case rapide să aducă lunar, la stat, aproximativ 1.200 de lei.

Cei care au venit cu această propunere sunt social-democrații, care au explicat că acest model există deja în Belgia. În această țară fiecare magazin care instalează o casă rapidă de tip selfpay trebuie să plătească și o taxă la stat.

Ce avantaje ar putea obține cliențili care-și scanează singuri alimentele

În acest context, cei din PSD au calculat și suma care ar urma să meargă la stat, undeva la 1.200 de lei pe lună, pentru fiecare casă de marcat rapidă. În plus, și clienții vor beneficia de reduceri cuprinse între 1% și 5%.

Pe de altă parte, propunerea prevede și ca la aceste case rapide să existe asistență umană. Astfel, cumpărătorii ce întâmpină probleme pot fi îndrumați.

PSD o să poarte o discuție în cadrul coaliției de guvernare

În acest context marți o să se poarte o discuție în cadrul coaliției de guvernare. Social-democrații speră să îi convingă pe liberali că aceasta este cea mai bună soluție în situația magazinelor care renunță la casieri, a transmis reporterul Observator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net