Bani pentru proiectele culturale. Primăria Capitalei oferă până la 100.000 de lei. Vezi în ce condiții te poți înscrie

Ultima actualizare:

    Proiectele culturale pot fi transmise până la 25 iunieFoto: arcub.ro
Proiectele culturale pot fi transmise până la 25 iunieFoto: arcub.ro

Primăria Capitalei, prin Centrul Cultural al Municipiului București, a lansat pe 26 mai, Sesiunea de finanţare nerambursabilă „Bucureşti – Oraş deschis”, din cadrul Programului de finanţare 2021, destinat sectorului creativ. Este vorba despre proiecte culturale, care pot fi depuse de către oricine, finanțate cu până la 100.000 de lei.

Prin acest program, Primăria Capitalei își propune să susțină sectorul creativ, profund afectat de restricțiile impuse de pandemie.

Programul se adresează tuturor domeniilor culturale- artele spectacolului (teatru, dans, muzică), arte vizuale (care includ dar nu se limitează la: pictură, sculptură, design, grafică, arte decorative, street art, fotografie, instalații, video art, artă digitală și noile media, film), educație prin cultură, intervenție culturală și urbană, patrimoniu și arhitectură și promovarea culturii scrise.

De asemenea, programul de finanţare încurajează abordările interdisciplinare și colaborative.

Propunerile de programe, proiecte și acțiuni se pot derula deopotrivă în spații fizice și online și trebuie să fie adaptate condițiilor restrictive impuse de pandemie și evoluției prognozate pentru acest an.

Cine poate depune proiecte culturale

Finanțarea nerambursabilă va putea fi solicitată de persoane fizice autorizate, asociații, fundații, instituții publice care nu sunt subordonate Primăriei Capitalei, societăţi comerciale care derulează activități culturale sau educaţionale.

Pentru a fi eligibile, proiectele culturale propuse trebuie să asigure o co-finanţare de minimum 5% din bugetul proiectului.

Un proiect cultural poate fi înscris la o singură arie tematică. Un operator cultural nu poate înscrie în concurs mai mult de două oferte culturale pe sesiune.

Programul pentru proiectele culturale are un buget de 3,5 milioane de lei

Bugetul disponibil pentru sesiunea de finanţare nerambursabilă din acest an este de 3,5 milioane de lei. Solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 100.000 lei pentru proiecte mari, 50.000 lei pentru proiecte medii şi de 25.000 lei pentru proiecte mici, în funcţie de complexitatea şi amploarea acestora.

Sesiunea de finanțare a proiectelor culturale va fi urmată de o sesiune de burse de idei adresată persoanelor fizice active în sectorul cultural din București.

În această sesiune de finanțare, cheltuielile eligibile răspund și nevoii de susținere a activității curente a solicitanților (chiriile spațiilor administrative, utilități), pe perioada derulării proiectului, inclusiv pentru spațiile culturale private profund afectate de pandemie.

Când vor fi dați banii pentru proiectele culturale

Vor fi acordate finanţări nerambursabile pentru oferte culturale ce se vor desfăşura exclusiv în Bucureşti, în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi data de 15 noiembrie 2021.

Proiectele pot fi transmise până la data de 25 iunie 2021, ora 17.00, la adresa de e-mail: finantare2021@arcub.ro.

În cadrul temei din acest an „Bucureşti – Oraş deschis”, propunerile de  programe, proiecte şi acţiuni culturale trebuie să fie în acord cu Strategia Culturală a Municipiului Bucureşti 2016-2026 și adaptate contextului specific anului 2021.

Strategia Culturală a Bucureștiului este disponibilă pentru consultare online, accesând link-ul: https://bit.ly/2SgySSd.

Principalele obiective ale Programului cultural „Bucureşti – Oraş deschis” în anul 2021 sunt susţinerea unei participări cât mai vaste și implicate a cetățenilor orașului în spaţii publice şi online, precum şi dezvoltarea, inovarea şi rezilienţa sectorului cultural prin reinventarea şi adaptarea la schimbările provocate de pandemie.

300 de proiecte culurale, finanțate de Primăria Capitalei

În perioada 2014-2017, au fost susținute prin Programul anual de Finanțare Nerambursabilă pentru Operatorii Culturali, peste 300 de proiecte din toate domeniile culturale – teatru, arte vizuale, dans, muzică și educație prin cultură.

Este vorba despre singurul festival rromani din țară, piese de teatru inițiate de tineri studenți, proiecte împotriva discriminării, festivaluri de animație, improvizație, de chitară sau muzică veche, rezidențiate pentru artiști emergenți, festival de muzică balcanică sau dedicat culturii armene, evenimente de dans, piese de teatru și festivaluri de lectură pentru copii și, nu în ultimul rând, evenimente dedicate revitalizării vechilor zone industriale și transformării acestora în centre de artă și design.

Finanțările acordate au fost nerambursabile şi s-au acordat anual, în urma unui proces de selecție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net