Bărbatul care a condus «Barca Morţii» din Mureș, în libertate

Apar noi amănunte dramatice despre tragedia petrecută duminică seară pe râul Mureş. Cele 11 persoane care au vrut să traverseze apa învolburată cu un barcagiu beat îl sărbătoriseră de ziua lui pe micuţul Robert, care împlinise 11 ani. Copilul, surioara lui de 6 ani, tatăl şi un prieten sunt daţi dispăruţi în urma naufragiului unei bărci gândite pentru 3 persoane.

Echipele de salvatori continuă căutările pe Mureş. FOTO: Facebook/ISU Arad
Echipele de salvatori continuă căutările pe Mureş. FOTO: Facebook/ISU Arad

Tragedia de pe râul Mureş s-a petrecut în jurul orelor 20.40, atunci când o barcă în care se aflau 12 persoane, şapte copii şi cinci adulţi, s-a răsturnat.

Incidentul s-a petrecut la puţin timp după ce ambarcaţiunea plecase din Şemlac, judeţul Arad, de pe malul drept al râului, pentru a ajunge la Periam Port, judeţul Timiş, aflat pe malul stâng al Mureşului.

Potrivit adevarul.ro, Marcel Mujicas, barcagiul, tocmai cumpărase de câteva zile ambarcaţiunea, nu avea atestat şi în plus aceasta nici nu era înmatriculată. Una peste alta era şi băut, cercetările ulterioare arătând că avea o alcoolemie de 0,31 la mie.

A decis totuşi să traverseze Mureşul cu cele trei familii, rude între ele, care petrecuseră ziua copilului de 11 ani la iarbă verde.

Părinţii copilului sărbătorit, care era crescut de bunică, veniseră special din Germania să-i facă ziua băieţelului. Erau cinci adulţi şi şase copii plus barcagiul într-o coajă de lemn gândită pentru 3 persoane.

Au vrut să ajungă din pădurea de la Şemlac, la restaurantul din Periam Port, pentru a continua petrecerea şi să asculte lăutarii.

Cei doi copii dispăruţi în ape erau fraţi. FOTO: Observator
Cei doi copii dispăruţi în ape erau fraţi. FOTO: Observator

Cu 3-4 metri înainte de mal, barca s-a scufundat şi au urmat scene înfricoşătoare. Opt dintre cei din barcă au reuşit să iasă din apă, însă patru persoane sunt de negăsit.

Aici aşa, la zece metri, i-a întors! Barca a luat apă şi s-au speriat şi au căzut toţi! Patru, doi adulţi şi doi copii, au dispărut”, spune un martor.

„Barca s-a clătinat, s-au speriat şi au căzut din barcă”, a declarat şocată Letiţia Stoian, primarul localităţii Şemlac, pentru observatornews.ro. Unul dintre bărbaţii care se aflau în barca răsturnată a reuşit să se salveze împreună cu cei doi copii.

O femeie din barcă şi băieţelul ei de doar 3 ani şi 8 luni au fost scoşi pe malul din judeţul Timiş de un barcagiu chemat în ajutor.

În ciuda manevrelor de resuscitare, copilul nu a mai putut fi salvat. Trecuseră 20 de minute de când se petrecuse tragedia. Alina, mama băieţelului decedat şi totodată soţia bărbatului de 29 de ani dispărut, a postat un mesaj sfâşietor pe reţelele sociale.

„De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi, cu ce ţi-am greşit să îmi faci aşa ceva... nu voi putea trăi niciodată fără ei doi (…) de ce în halul ăsta la încercare... trebuia să fie cel mai frumos an şi l-ai transformat într-un coşmar din care nu ne putem trezi. Vă voi iubi mereu“ - este mesajul transmis de mama micuţului pe Facebook, conform ziuaconstanta.ro

Alina şi-a pierdut fiul şi soţul în accident
Alina şi-a pierdut fiul şi soţul în accident

Cei patru dispăruţi sunt fraţii Maria (6 ani) şi Robert (11 ani), tatăl lor, Andraş (31 de ani) şi Eduard (29 de ani), acesta din urmă fiind tatăl copilului mort de 3 ani. Toţi sunt de negăsit, deşi autorităţile române au cerut şi ajutorul vecinilor din Ungaria, gândindu-se că Mureşul învolburat de ploi i-a târât până în ţara vecină.

Mai mult, pentru a vedea unde au putut ajunge corpurile duse de curenţi, salvatorii români au făcut toată ziua experienţe în Mureş cu un manechin special. În zona în care s-a petrecut accidentul, Mureşul are de obicei 4,5 metri, dar în această perioadă apele l-au umflat până la 6 metri.

Ieri dimineaţă, bărbatul care a condus „Barca Morţii” a fost eliberat, după ce mandatul de reţinere pentru 24 de ore a expirat. El va fi cercetat în libertate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net