Blue Air „aterizează” pentru ultima dată! Compania aeriană a intrat în insolvență

Ultima actualizare:

După o perioadă lungă de probleme financiare, inclusiv în care și-a sistat zborurile, pe site-ul Tribunalului București a apărut vestea încheierii problemelor pentru Blue Air. La cererea proprie, a fost admisă intrarea în insolvență.

Statul deja preluase 75% din acțiunile Blue Air. / foto: Blue Air/Facebook
Statul deja preluase 75% din acțiunile Blue Air. / foto: Blue Air/Facebook

6 Septembrie 2022, o dată pe care, cu siguranță, fiecare persoană ce aștepta pe aeroporturile din România să decoleze cu un avion Blue Air, o are chiar și azi în memorie. În acea zi, compania de aviație și-a sistat toate zborurile, stârnind un val de nemulțumire din partea tuturor clienților afectați.

Atunci, Blue Air acumulase deja datorii incredibile, în jurul sumei de 230 de milioane de euro! Adăugându-se sumele pe care trebuiau să fie returnate clienților afectați, precum și prejudiciul de imagine, lucrurile păreau, la acel moment, mai sumbre ca niciodată, pentru Blue Air.  

Astfel, dorind să salveze de la dezastru compania românească, guvernul a decis că este vremea să intervină. În acest sens, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a preluat 75% din numărul acțiunilor Blue Air. Această intervenție a guvernului nu a fost singura ce a avut ca scop salvarea de la dezastru a companiei Blue Air. În 2020, compania de aviație a primit de la Ministerul Finanțelor, prin intermediul Eximbank, instituție deținută de Minister, un uriaș credit garantat, credit ce atingea valoarea uimitoare de 300 de milioane de lei! În acel moment, Eximbank și-a făcut cunoscută îngrijorarea în cea ce privește capacitatea Blue Air de a plăti împrumutul, însă totul a mers mai departe.

Ajutorul din partea statului nu a reușit să schimbe soarta Blue Air

De asemenea, alături de cererea procedurilor de intrare în insolvență, compania Blue Air a mai solicitat Tribunalului București și conexarea altui dosar, mai precis cel cu Air Claim. O companie specializată în obținerea de compensații pentru clienți afectați de anularea, sau întârzierea, zborurilor, Air Claim deja sărise în ajutorul clienților afectați de sistarea zborurilor Blue Air. Conform informațiilor oferite de zf.ro, Air Claim a cerut recuperarea, în instanță, a 85.000 de euro, precum și intrarea în insolvență a Blue Air.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net