Mii de oameni, rămași fără apă de peste o lună, în Botoșani. Autoritățile găsesc scuze, nu soluții!

Situație gravă în județul Botoșani. Aproape un sfert din județ se află în dificultate din cauza alimentării cu apă. Cea mai gravă dintre situații este în comuna Ungureni. Locuitorii de aici nu au apă de mai bine de o lună și se află în imposibilitatea de a-și adăpa animalele.

image
Fântânile au secat, iar oamenii nu au cu ce să-și hrănească animalele Sursă: Adevărul

Deși, conform statisticilor, județul Botoșani nu ar trebui să se confrunte cu astfel de probleme, având o suprafaţă de luciu de apă de peste 3.600 de hectare, botoșănenii întâmpină un caz dificil. Un sfert din judeţul Botoşani este afectat de lipsa apei. Este vorba despre trei orașe și nu mai puțin de 18 comune rămase fără apă parțial sau total.

Locuitorii din Ungureni nu au apă de o lună jumătate

Una dintre cele mai grave situaţii este la Ungureni, acolo unde localnicii nu au nicio picătură de apă de peste o lună şi jumătate. Oamenii de aici își câștigă traiul din agricultură și creșterea animalelor, iar faptul că fântânile au secat îi aduce în imposibilitatea de a-și adăpa animalele, care au ajuns să moară pe capete din această cauză, relatează Adevărul.  

„Nu mai putem aşa. Mor animalele de sete. Aducem apa cu butoaiele toată ziua de unde putem. Fântânile seacă, fiindcă nu plouă. Oamenii îşi vând vitele. Ajungem la sărăcie lucie”, este mesajul disperat al unei locuitoare din comuna Ungureni. 

Autoritățile vin cu scuze, nu cu soluții practice!

Revolta oamenilor este cu atât mai mare dacă ținem cont că ei ai investit în reţele de apă. „Am plătit 2.800 de lei ca să mă leg la conductă. Eram bucuroşi că au tras apă în toată comuna. Ne-am făcut băi în casă, că aşa ziceau că suntem sălbatici, să le facem. Iaca, am dat şi am făcut. Da apă este? Nu le-a fi ruşine!", își strigă mâhnirea un alt localnic. 

Desigur, autoritățile au și o scuză pentru care localnicii nu beneficiază de apa pentru care au plătit. Autoritățile susțin că de vină este rețeaua de apă a județului, prea veche pentru a face față numărului mare de uitlizatori branșați în ultimii ani. 

Citește mai multe despre criza apei din Botoșani pe Adevărul 

piscina borcea pelinel jpg
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
foto2 viviana si fetele jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
livia graur familie jpg
FotoJet jpg
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
probleme de sanatate batrani jpeg
calendar ortodox 2021 5 iulie sfantul cuvios atanasie athonitul png
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg