Mii de oameni, rămași fără apă de peste o lună, în Botoșani. Autoritățile găsesc scuze, nu soluții!

Ultima actualizare:

Situație gravă în județul Botoșani. Aproape un sfert din județ se află în dificultate din cauza alimentării cu apă. Cea mai gravă dintre situații este în comuna Ungureni. Locuitorii de aici nu au apă de mai bine de o lună și se află în imposibilitatea de a-și adăpa animalele.

Fântânile au secat, iar oamenii nu au cu ce să-și hrănească animalele Sursă: Adevărul
Fântânile au secat, iar oamenii nu au cu ce să-și hrănească animalele Sursă: Adevărul

Deși, conform statisticilor, județul Botoșani nu ar trebui să se confrunte cu astfel de probleme, având o suprafaţă de luciu de apă de peste 3.600 de hectare, botoșănenii întâmpină un caz dificil. Un sfert din judeţul Botoşani este afectat de lipsa apei. Este vorba despre trei orașe și nu mai puțin de 18 comune rămase fără apă parțial sau total.

Locuitorii din Ungureni nu au apă de o lună jumătate

Una dintre cele mai grave situaţii este la Ungureni, acolo unde localnicii nu au nicio picătură de apă de peste o lună şi jumătate. Oamenii de aici își câștigă traiul din agricultură și creșterea animalelor, iar faptul că fântânile au secat îi aduce în imposibilitatea de a-și adăpa animalele, care au ajuns să moară pe capete din această cauză, relatează Adevărul.  

„Nu mai putem aşa. Mor animalele de sete. Aducem apa cu butoaiele toată ziua de unde putem. Fântânile seacă, fiindcă nu plouă. Oamenii îşi vând vitele. Ajungem la sărăcie lucie”, este mesajul disperat al unei locuitoare din comuna Ungureni. 

Autoritățile vin cu scuze, nu cu soluții practice!

Revolta oamenilor este cu atât mai mare dacă ținem cont că ei ai investit în reţele de apă. „Am plătit 2.800 de lei ca să mă leg la conductă. Eram bucuroşi că au tras apă în toată comuna. Ne-am făcut băi în casă, că aşa ziceau că suntem sălbatici, să le facem. Iaca, am dat şi am făcut. Da apă este? Nu le-a fi ruşine!", își strigă mâhnirea un alt localnic. 

Desigur, autoritățile au și o scuză pentru care localnicii nu beneficiază de apa pentru care au plătit. Autoritățile susțin că de vină este rețeaua de apă a județului, prea veche pentru a face față numărului mare de uitlizatori branșați în ultimii ani. 

Citește mai multe despre criza apei din Botoșani pe Adevărul 

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net