Bravo lor! Elevii români au luat 6 medalii la Olimpiada Internațională de Matematică

Ultima actualizare:

    SâElevii români s-au întors de la Olimpiada Internațională de Matematică cu șase medalii și au fost clasați printre cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.FOTO: MEN
SâElevii români s-au întors de la Olimpiada Internațională de Matematică cu șase medalii și au fost clasați printre cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.FOTO: MEN

Bilanț remarcabil al elevilor români la Olimpiada Internațională de Matematică. S-au întors cu șase medalii: o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz. Bravo lor și profesorilor lor!

Sunt pasionați de algoritmi și calcule sofisticate, deși nu au încă 18 ani. Elevii români au făcut din nou cinste țării lor. S-au întors de la Olimpiada Internațională de Matematică cu șase medalii și au fost clasați printre cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.

Lotul olimpic de matematică a obţinut șase premii: o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (OIM), desfăşurată în perioada 10 - 22 iulie 2019, la Bath (Marea Britanie), informează Ministerul Educației.

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiș (Liceul Internațional de Informatică din Constanța), rezultat care îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.

Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac (Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj) și Sebastian-Mihai Șimon (Liceul Internațional de Informatică din București).

Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) au fost recompensați cu medalii de bronz.

Elevi olimpici și profesorii lor

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara - deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România - observator și membru al Consiliului de Conducere OIM) și Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - observator).

Acest palmares excelent a fost reușit în condițiile în care echipa României din acest an este una din cele mai „tinere” din istoria participării țării noastre, patru dintre olimpici fiind la prima prezență într-un concurs internațional de seniori de un asemenea nivel.

Olimpiada Internaţională de Matematică se ține de 60 de ani

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor.

A fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, fiind organizată la Brașov, într-o formulă ce a inclus șapte state.

În total, România a găzduit Olimpiada Internaţională de Matematică de șase ori, ultima oară anul trecut, la Cluj-Napoca.

Citește și

Bravo lor! Avem olimpici internaționali la Limba și literatura latină

Ea este fata de la ţară cu 10 la Evaluarea naţională. A terminat gimnaziul cu media maximă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net