Bursele pentru studenți au crescut. Despre câți bani în plus este vorba

Bursele pentru studenții din anul universitar 2023-2024 vor crește cu câteva sute de lei, potrivit noului Ordin al Ministerului Educației. Această majorare se aplică la toate tipurile de burse, inclusiv cele sociale, destinate doctoranzilor, bursele de studiu pentru licență cu dublă specializare, precum și cele de excelență. De exemplu, cuantumul minim al bursei sociale crește de la 580 de lei la 900 de lei. 

Cresc bursele pentru studenți în anul 2023-2024 Foto: Shutterstock
Cresc bursele pentru studenți în anul 2023-2024 Foto: Shutterstock

Ce a anunțat ministerul Educației 

Ministerul Educației a anunțat că a fost semnat Ordinul privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studenți în anul universitar 2023-2024 și a prezentat principalele modificări: bursă socială de 900 de lei, bursă de doctorat de 3.200 de lei, burse de studiu pentru masterat didactic de 3.158 de lei, scrie Antena3 CNN.ro.

Care sunt principalele modificări

Cantumul minim al bursei sociale crește de la 580 de lei la 900 de lei, cuantumul bursei de doctorat crește de la 1.750 de lei la 3.200 de lei, acordarea unei burse de studiu pentru licența didactică cu dublă specializare, respectiv pentru masterat didactic, în valoare de 3.158 de lei.

Acordarea de burse de excelență olimpică I/ internațională studenților din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat înmatriculați în anul I, licența care au obținut premiile I, II sau III la olimpiadele școlare internaționale.

3.000 de lei pentru premiul I, 2.475 de lei pentru premiul II, 1.650 de lei pentru premiul III. 

Ce se întâmplă cu bursele de performanță

Important de subliniat este faptul că, pe lângă principalele modificări, cuantumul burselor de performanță, bursa de performanță sportivă, bursa pentru învățământ dual și bursa specială vor fi stabilite prin hotărâre a senatului instituției de învățământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administrație, potrivit ministerului Educației. 

În funcție de ce criterii primesc studenții burse 

Studenții care urmează programe de studii pentru licența didactică cu dublă specializare la instituții de învățământ superior de stat pot beneficia de burse de studii sau pentru învățământ dual, în limita bugetului alocat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net