Buzz Aldrin, în culmea fericirii de când e împreună cu Anca Faur: «Sunt cel mai norocos om din această lume sau din oricare alta»

A ajuns pe Lună, dar timpul pe care-l petrece alături de soţia lui româncă i se pare cel mai frumos lucru „de pe lumea asta sau din oricare alta”. Fostul astronaut Buzz Aldrin (94 de ani), care a participat acum 55 de ani la misiunea Apollo 11, spune că Anca Faur, pe care a luat-o de soţie în ziua în care a împlinit 93 de ani, este iubirea vieţii lui.

Buzz Aldrin şi  Anca Faur  s-au căsătorit  în ianuarie 2023
Buzz Aldrin şi Anca Faur s-au căsătorit în ianuarie 2023

Astronautul Edwin „Buzz” Aldrin, în vârstă de 94 de ani, a sărbătorit recent cea de-a 55-a aniversare a aterizării pe Lună a misiunii Apollo 11, şi s-a destăinuit pentru revista „People” despre cum decurge viaţa de cuplu cu românca Anca Faur, în vârstă de 65 de ani, la mai bine de un an după ce cei doi s-au căsătorit, pe 20 ianuarie 2023. „Nu am fost niciodată mai fericit în viaţa mea decât acum, alături de Anca”, spune Aldrin. „Ea este iubirea vieţii mele şi facem totul împreună, de la a lua masa, a planifica proiecte şi a privi lumea, până la a ne întâlni cu cele două familii ale noastre şi a sărbători - aşa cum facem la această a 55-a aniversare a aterizării Apollo 11”, a spus el. „Sunt cel mai norocos om din această lume sau din oricare alta”, concluzionează Aldrin.

Cei doi s-au văzut pentru prima dată în decembrie 2017, la un eveniment de lucru, înainte de a începe să se întâlnească, câteva luni mai târziu, în mai 2018. Aldrin a descris-o pe Anca ca fiind cineva care are „întregul pachet Vrăjitorul din Oz” cu „creier, inimă, curaj”. El a adăugat: „Există ceva special în legătură cu ea şi cu modul în care ne conectăm atât de bine”. 

A făcut nuntă înconjurat de strănepoţi

Aldrin a mai spus că a trebuit să o curteze puţin pe Faur înainte ca ea să accepte să se căsătorească. „Are o fire puţin încăpăţânată, aşa că mi-a luat mai mulţi ani până când a fost de acord să fie mireasa mea. Dar eu sunt chiar mai încăpăţânat decât ea. Am câştigat!”, a spus el. „Amândoi am simţit adânc în inimile noastre în toţi aceşti ani că a ne căsători unul cu celălalt era decizia corectă”, a adăugat şi Anca Faur.

Cei doi s-au căsătorit în cele din urmă la împlinirea vârstei de 93 de ani a lui Aldrin, care s-a întâmplat să fie şi ziua în care a fost onorat la gala de decernare a premiilor Living Legends of Aviation 20th Annual Awards. Aldrin îşi aminteşte: „Toate stelele erau acum aliniate pentru căsătorie”. Aceştia au organizat o ceremonie de nuntă restrânsă într-un parc din apropierea locului în care locuiesc, alături de o parte din familie şi prieteni. Fiica lui Aldrin, Jan, fiul Andy, nepotul Jeffrey şi strănepoţii săi au fost prezenţi, alături de fiul lui Faur, Vlad Ghenciu, şi de nepoatele ei, Kaia şi McCali. Înainte de căsătoria sa cu Anca Faur, Aldrin a mai fost însurat de trei ori.

Anca Faur s-a născut la Deva şi este doctor în chimie. Este cu 30 de ani mai tânără decât celebrul astronaut, dar nimic nu a stat în calea iubirii lor. A mai avut şi ea o căsnicie, cu Eliodor Ghenciu, şi el un chimist cu mai multe brevete de invenţie, dar a divorţat în 2012.  

Aldrin a fost de trei ori în spaţiu

Neil Armstrong, Michael  Collins şi Buzz Aldrin (de la stânga la dreapta) Foto: NASA
Neil Armstrong, Michael Collins şi Buzz Aldrin (de la stânga la dreapta) Foto: NASA

Edwin Eugene Aldrin Jr. (94 de ani), cunoscut ca Buzz Aldrin, este al doilea om, după Neil Armstrong, care a păşit pe Lună. A fost de trei ori în spaţiu şi a fost pilotul Modulului Lunar Eagle pentru misiunea Apollo 11 din 1969. A păşit pe suprafaţa Lunii la 19 minute după Neil Armstrong, pe 20 iulie 1969. Dintre cei trei astronauţi aflaţi în misiunea Apollo 11, el este singurul care mai este în viaţă. A petrecut un total de 12 zile în spaţiu înainte de a se retrage în 1971.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net