Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, s-a însurat cu o româncă!

Dragostea nu are vârstă și poate trece peste orice diferențe. Cel puțin așa par să considere Edwin Eugene Aldrin Jr. (93 de ani), cunoscut ca Buzz Aldrin, al doilea om, după Neil Armstrong, care a păşit pe Lună, și partenera sa de viață, Anca Faur, o româncă originară din Deva care este cu 30 de ani mai tânără. Cei doi s-au căsătorit la finalul săptămânii trecute, chiar de ziua lui.

Cei doi sunt împreună de mai mulți ani, dar abia acum au făcut pasul cel mare (foto: Instagram)
Cei doi sunt împreună de mai mulți ani, dar abia acum au făcut pasul cel mare (foto: Instagram)

Citește și: Bătaie pe jacheta astronautului Buzz Aldrin! Cum arată haina de 2,7 milioane de dolari 

Anunțul a fost făcut chiar de către astronaut pe rețelele sociale

Fostul astronaut Buzz Aldrin a dat vestea cea mare vineri, pe rețelele sociale: „La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi onorat să primesc distincția «Legendele vii ale aviației», sunt încântat să anunţ că eu şi dragostea mea de multă vreme, Anca Faur, ne-am căsătorit. Am fost uniţi în sfânta căsătorie într-o mică ceremonie privată în Los Angeles şi suntem la fel de entuziasmați ca niște adolescenți”, a scris el pe Facebook. 

Buzz Aldrin și Anca Faur s-au căsătorit vineri (foto: Twitter)
Buzz Aldrin și Anca Faur s-au căsătorit vineri (foto: Twitter)

Edwin Eugene Aldrin Jr. s-a născut în Montclair, New Jersey, și a fost în spațiu de trei ori în cariera sa de astronaut. A fost al doilea om, după Neil Armstrong, care a păşit pe Lună. A fost comandantul modulului lunar Eagle al navei Apollo 11, în cadrul unei misiuni care s-a desfăşurat între 16 şi 24 iulie 1969. La 20 iulie în acel an, Buzz a coborât pe Lună – timp de două ore și 17 minute – împreună cu Neil Armstrong.

Iată și: Partenera lui Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, e o româncă. Anca Faur e doctor în chimie 

Aldrin este singurul dintre cei trei astronauți aflați atunci la bord care este încă în viață. Și nu oricum: e mai bine și mai fericit ca niciodată, de când a cunoscut-o pe românca Anca Faur. Și asta pentru că, după ce s-a întors din misiunea de pe Lună, bărbatul s-a luptat cu depresia și cu alcoolismul. De mai bine de 40 de ani e sobru. A părăsit NASA în 1971, cu un total de 12 zile petrecute în spațiu, și a înființat Fundația ShareSpace non-profit în 1998 pentru a promova extinderea călătoriilor spațiale cu echipaj.

El a mai fost căsătorit de trei ori, ea o dată (foto: Instagram)
El a mai fost căsătorit de trei ori, ea o dată (foto: Instagram)

Aldrin a mai fost căsătorit de trei ori, Anca o dată

 A mai fost căsătorit de trei ori – din primul mariaj, cu Joan Ann Archer, care a durat între 1954 și 1974, are trei copii (James, Janice şi Andrew) –, dar toate fostele neveste au decedat. Cu toate acestea, nu s-a resemnat și a găsit mereu puterea de a merge mai departe, așa cum a făcut și după ce a cunoscut-o pe românca Anca Faur. Nici faptul că este și străbunic nu l-a oprit să creadă că poate trăi și el din nou fiorii dragostei. Fiica sa l-a făcut bunic când l-a născut pe Jeffrey Schuss, care l-a rândul lui i-a oferit trei strănepoți și o strănepoată. 

Vezi și: Incredibil! Ce au uitat astronauții pe Lună! 

Românca misterioasă care i-a redat fostului astronaut pofta de viață, Anca Faur, este născută la Deva, și a absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timişoara, în 1983. Are un doctorat în inginerie chimică de la Universitatea din Pittsburgh și este vicepreședinte executiv la compania lui Aldrin - Buzz Aldrin Ventures - de aproape patru ani. A mai avut și ea o căsnicie, cu Eliodor Ghenciu, şi el un chimist cu mai multe brevete de invenţie, dar a divorțat în 2012.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net