Bătaie pe jacheta astronautului Buzz Aldrin! Cum arată haina de 2,7 milioane de dolari

Ultima actualizare:

La 92 de ani, celebrul astronaut american Buzz Aldrin și-a scos la vânzare mai multe obiecte personale stânse de-a lungul vieții. Printre acestea, și jacheta pe care a purtat-o în călătoria lui spre Lună, în timpul misiunii Apollo 11. 

Buzz Aldrin
Buzz Aldrin

Marți, 26 iulie, în cadrul licitației organizate la New York, jacheta lui Aldrin a fost vândută cu 2,7 milioane de dolari, informează AFP. Obiectul vestimentar a fost purtat în iulie 1969, când astronautul a călătorit spre Lună. Jacheta este albă și are aplicate niște sigle cu drapelul american, logoul NASA şi cel al misiunii Apollo 11, precum şi numele „E. ALDRIN”. 

Cum a fost câștigată jacheta lui Aldrin  

Jacheta a fost câștigată de un colecționar care a participat la licitație doar prin telefon. De altfel, disputa între doritorii obiectului vestimentar de mare valoare a durat aproape 10 minute.

După o analiză atentă, se pare că a sosit momentul să împărtăşesc cu lumea întreagă aceste obiecte care, pentru mulţi oameni, reprezintă simboluri ale unui moment istoric, dar care, pentru mine, au rămas mereu suvenire personale ale unei vieţi dedicate ştiinţei şi explorării spaţiale”, a declarat Buzz Aldrin, care este ultimul membru supravieţuitor al trioului de astronauţi care au participat la misiunea Apollo 11.   

Foto: Twitter / USA Today
Foto: Twitter / USA Today

819.000 de dolari pentru planul de zbor al misiunii

Din cele 69 de produse scoase la licitație, au vândute 68, printre care și rezumatul planului de zbor al misiunii pe Lună. Pentru acesta, a fost plătită suma de 819.000 de dolari. Încasările totale în urma licitației s-au ridicat la 8,2 milioane de dolari.

Despre jacheta care a fost vândută contra sumei de 2,7 milioane de dolari, posesorul ei a spus că este diferită de costumul spaţial pe care l-a purtat atunci când a coborât pe suprafaţa Lunii alături de Neil Armstrong.

Buzz Aldrin a purtat acea jachetă în timpul celor trei zile ale zborului spre Lună şi, apoi, pe parcursul celor trei zile ale călătoriei de întoarcere pe Terra. Costumele spațiale ale celor doi celebri astronauți se află la Muzeul NAțional al Aerului și Spațiului din Washington.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net