Ce a ascuns primul om care a ajuns pe Lună! Secretul găsit în dulap, după moartea lui

Pe data de 25 august 2012, s-a stins din viață o legendă: primul om care a ajuns pe Lună, Neil Armstrong! Timp de 40 de ani, de la misiunea Apollo 11 și până la moartea sa, astronautul nu a făcut nicio mențiune cu privire la obiectele pe care le-a luat acasă. Însă, soţia acestuia, Carol, a făcut o descoperire istorică în dulapul primului om care a păşit pe Lună.

Descoperire istorică în dulapul lui Neil Armstrong, primul om care a pășit pe Lună / Foto: Arhivă
Descoperire istorică în dulapul lui Neil Armstrong, primul om care a pășit pe Lună / Foto: Arhivă

O geantă cu obiecte aflate în strânsă legătura cu misiunea pe Lună Apollo 11 a fost descoperită de Carol Armstrong, într-un dulap, în propria casă din Ohio, după moartea lui Neil Armstrong. Soția sa a descoperit o serie de obiecte ascunde într-o cârpă albă, care au reprezentat „bagajul” primului om care a ajuns pe Lună.

Carol i-a trimis fotografii lui Allan Needal, curatorul colecţiei Apollo de la Muzeul Smithsonian, iar acesta a descoperit că acestea sunt obiecte din misiunea Apollo 11, care erau în modulul Eagle. Aceste artefacte sunt printre puţinele obiecte care s-au întors înapoi de pe Lună şi sunt nepreţuite. Primul om plecat într-o expedie în premieră mondială și-a luat cu el o cameră de 16 milimetri, fiind una dintre cele mai importante obiecte. Aceasta era montată pe parbrizul modulul lunar şi a filmat ultima fază a aselenizării.

Totodată, camera a înregistrat şi activităţile lui Neil Armstrong şi Buzz Aldrin pe satelitul natural al Pământului. Printre obiecte sunt și alte mărunţişuri strânse de Neil Armstrong, o oglindă din metal strălucitor, un bec, câteva harnaşamente, potrivit Adevărul.ro. Geanta și conținutul acesteia, constând în aproape 20 de obiecte, despre care Carol Armstrong nu știa nimic, au fost donate Muzeului Smithsonian.

Cine a fost Neil Armstrong

Obiectele găsite în dulapul lui Neil Armstrong / Foto: Adevărul.ro
Obiectele găsite în dulapul lui Neil Armstrong / Foto: Adevărul.ro

Născut pe data de 5 august 1930, în Ohio, SUA, Neil Armstrong a avut o pasiune pentru zbor încă din copilărie şi a obţinut licenţa de pilot la vârsta de 16 ani. În anul 1947, a început studiile în inginerie aeronautică la Universitatea Purdue cu o bursă de la US Navy, iar în 1966, a avut loc prima sa misiune spaţială: Gemini 8. Astronautul a executat, atunci, prima conectare a două nave spaţiale, împreună cu pilotul David Scott.

În iulie 1969, a fost comandantul misiunii de aselenizare Apollo 11, iar împreună cu Buzz Aldrin, astronautul a ajuns pe Lună şi a explorat suprafaţa acesteia timp de aproape trei ore. „Este un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”, a declarat, când a păşit prima dată pe Lună, Neil Armstrong.

Misiunea de pe Lună l-a făcut mai popular decât a fost eroul şi idolul său, aviatorul Charles Lindberg. Doar că, după Apollo 11, a vrut să iasă din lumina reflectoarelor și și-a trăit viaţa privată în mod discret, după ce şi-a cumpărat o fermă, la ţară, şi a început să predea inginerie aerospaţială la Universitatea din Cincinatti. A fost profesor până în anul 1979.

Deşi s-a ferit întotdeauna de presă şi de apariţiile publice, Neil Armstrong a acceptat în mai 2012 în sfârşit să acorde un interviu pe tema misiunii Apollo 11. Atunci a dezvăluit că misiunea a avut doar 50% şanse de reuşită şi şi-a exprimat regretul că SUA şi-au cam pierdut entuziasmul pentru explorarea spaţiului. Neil Armstrong a murit în august 2012, la 82 de ani, la puțin timp după ce a suferit o operație la inimă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net